Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Prokuratūra apsūdz policistus par šofera provocēšanu vadīt automašīnu dzērumā

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai krimināllietu pret divām Rīgas pašvaldības policijas amatpersonām par šofera provocēšanu vadīt automašīnu dzērumā.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska, saskaņā ar apsūdzību, 2018.gada oktobrī abi policisti Strēlnieku laukumā konstatēja stāvošu transportlīdzeklī, kurā piedzēries gulēja tā vadītājs.

Tad viens no policistiem paziņoja, lai šoferis vada automašīnu. Viņa mērķis bija izprovocēt pārkāpumu, proti, panākt minētā autovadītāja saukšanu pie administratīvās atbildības par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā.

Kad tas izdevās, tika izsaukta Valsts policija, kurai ziņots par it kā konstatēto administratīvo pārkāpumu, neatklājot patiesos notikuma apstākļus.

Viens no policistiem apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, savukārt otrs - par bezdarbību, jo viņš nereaģēja uz kolēģa prettiesisko rīcību un pieļāva, ka persona vada transportlīdzekli dzērumā.

Top komentāri

Sodu un slazdu valsts
S
Latvijā policijai nav svarīgi novērst pārkāpumu. Latvijā policijai ir svarīgi veicināt pārkāpumu rašanos, jo tad policisti var apmierināt savu mazohistisko sodītkāri.
Krāsotāju ielā divi slazdi
K
Pirmais slazds ir pie Krāsotāju un Tallinas ielas krustojuma. Tur trotuāra pusē ir uzkrāsota aptuveni 5m gara dzeltenā līnija. Šoferi, neko ļaunu nenojaušot, noliek auto uzreiz aiz dzeltenās līnijas beigām. Un pēc neilga laika plāksteris logā. Jo izrādās, ka, koncentrējoties uz dzelteno līniju, neienāk prātā paskatīties, ka otrā pusē ir baltā nepārtrauktā līnija līdz kurai ir mazāk par 3 metriem. Un tā katru dienu vismaz divi plāksteri. Plāns pildās. Normāli būtu, ja dzeltenā līnija būtu pagarināta līdz vietai, kur var likt auto. Bet nē - tad nebūs ko sodīt.
Krāsotāju ielā divi slazdi-2
K
Otrais slazds ir pie Krāsotāju un Artilērijas ielas krustojuma. Tur trotuāra pusē ir uzkrāsota aptuveni 4,5m gara dzeltenā līnija. Šoferi, neko ļaunu nenojaušot, noliek auto uzreiz aiz dzeltenās līnijas beigām. Un pēc neilga laika plāksteris logā. Jo izrādās, ka, koncentrējoties uz dzelteno līniju, neienāk prātā izkāpt no auto un nomērīt, ka līnija nav 5m no krustojuma beigām, bet nedaudz mazāk. Un, tikko autiņš tur ir nolikts, tā viena aktīviste sūta ziņu uz RPP. Tie atbrauc, ar mērlenti nomēra, ka ir nedaudz mazāk par 5 metriem un plāns pildās. Normāli būtu, ja dzeltenā līnija būtu pagarināta līdz 5 m atzīmei, kur var likt auto. Bet nē - tad nebūs ko sodīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas