Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ar mikroorganismu E.Coli var inficēties, lietojot uzturā nemazgātus augļus un dārzeņus, kā arī termiski nepietiekami apstrādātu dzīvnieku izcelsmes pārtiku

PVD turpina pārbaudes Siguldas izglītības iestādēs

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saistībā ar zarnu infekcijas izplatību pirmdien turpina pārbaudes Siguldas izglītības iestādēs, aģentūrai LETA pavēstīja dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa norādīja, ka PVD inspektori atkārtoti pārbauda bērnudārzus Pīlādzītis, Saulīte un Ieviņa, kuros brīvdienās tika veikta tīrīšana un dezinfekcija. Pārbaudēs, kas iepriekš minēto bērnudārzu ēdināšanas blokos noslēdzās piektdien, 13. septembrī, PVD nekonstatēja tādus higiēnas prasību pārkāpumus, kas varētu veicināt zarnu infekcijas izplatību. Tika noņemti virsmu nomazgājumu paraugi un nosūtīti laboratoriskajām pārbaudēm.

Tāpat inspektori pirmdien dosies pārbaudēs uz Siguldas bērnudārziem Tornīši un Pasaciņa, kuru audzēkņiem arī konstatēta akūta zarnu infekcija. Arī šo iestāžu ēdināšanas blokos inspektori pārbaudīs higiēnas prasību ievērošanu, kā arī tiks ņemti virsmu nomazgājumu paraugi laboratoriskajām pārbaudēm.

Papildus PVD pārbaudīs arī pārējās Siguldas izglītības iestādes, kurās saslimšanas gadījumi nav konstatēti, piebilda Meistere.

Tāpat dienestā informēja, ka PVD veic pārbaudes uzņēmumos, kas Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēm piegādājuši svaigus augļus un dārzeņus.

"Šonedēļ gaidāmi Pīlādzītī, Saulītē un Ieviņā ņemtie virsmu nomazgājumu paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti, kā arī vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmumos ņemto arbūzu paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti," sacīja PVD pārstāve.

Lai pārbaudes noritētu operatīvi, to veikšanai mobilizētas vairākas PVD pārvaldes.

Jau vēstīts, ka līdz svētdienai zarnu infekcijas simptomi konstatēti 23 cilvēkiem, tostarp 19 bērniem un četriem pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem no Siguldas un tās apkārtnes.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) informēja, ka zarnu infekcijas simptomi konstatēti bērniem un darbiniekiem piecās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, bet apstiprinātie STEC infekcijas gadījumi un hemolītiski urēmiskā sindroma gadījumi konstatēti trijās. Vismaz viens bērns, kuram atklāti zarnu infekcijas simptomi, nav apmeklējis bērnudārzu. Vairāki bērni ir hospitalizēti, tostarp triju bērnu stāvoklis ir smags.

Saslimšanu izraisījis mikroorganisms E.Coli, ar kuru cilvēks var inficēties, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātu dzīvnieku izcelsmes pārtiku, nemazgātus augļus un dārzeņus, gan arī neievērojot higiēnas prasības.

Top komentāri

Itamars Toledano
Nesaprotu, ko meklē PVD Siguldas izglītības iestādēs? Viss tas PVD rādās viens tranu un nejēgu bars, jo, ja kur vaina jāmeklē, tad tur, kur ēdienu gatavo, un tā ir traģēdija, ja bērnu dārzos to negatavo uz vietas, bet ved SAZIN NO KURIENES. Baciļi, taču, ir apēsti un izkakāti (labākajā gadījumā!), un - vilciens sen aizgājis!
Vecsčekists
V
Ja kādā no ēdināšanas kompleksiem būtu tik liels bardaks, kas kļūtu par saslimšanas iemeslu... tad saslimt vajadzēja visiem!
Jautājums
J
Vai ūdensvada ūdeni pārbaudījāt? Cik tur vajaga nedēļas??
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas