Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PVD zāļu tējā un uztura bagātinātājos no Krievijas un Baltkrievijas konstatē neatļautas vielas

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot laboratorisko kontroli, zāļu tējā un uztura bagātinātājos no Krievijas un Baltkrievijas, konstatējis neatļautas vielas, aģentūru LETA informēja PVD pārstāve Ilze Meistare.

Tostarp Krievijā ražotā tējā "tianDe® zāļu tēja ar Ķīnas zirdzeni un salviju" PVD konstatējis pesticīda hlorpirifosa atliekvielas. Konstatētais atliekvielu daudzums ir salīdzinoši neliels, tomēr tējā tās nedrīkst būt vispār. Viela konstatēta tējā, kuras iepakojums ir 60 gramu, bet derīguma termiņš ir līdz 2023.gada 25.maijam. Tējas importētājs ir SIA "Asti group".

Savukārt laboratoriskās kontroles ietvaros Krievijā ražotā uztura bagātinātājā - sīrupā "Mežrozīte "Zelta lāse"" un Baltkrievijā ražotā uztura bagātinātājā "Staģes sīrups ar vitamīnu C" konstatēts neatļauts konservants - sorbīnskābe.

Viela konstatēta 250 gramu sīrupā "Mežrozīte "Zelta lāse"", kura derīguma termiņš ir līdz 2023.gada 26.oktobrimdam. Produkta importētājs ir farmaceitiskā firma SIA "Aniss".

Tāpat sorbīnskābe konstatēta 200 miligramu sīrupā "Staģes sīrups ar vitamīnu C", kura derīguma termiņš ir līdz 2023.gada 3.maijam. Uztura bagātinātājā "Staģes sīrups ar vitamīnu C" importētājs ir SIA "Jelgavfarm".

PVD apturējis tējas un uztura bagātinātāju izplatīšanu un licis produktu importētājiem un izplatītājiem atsaukt produktus no tirgus.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas