Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

PVN likmi izmitināšanas un ēdināšanas sektoriem pagaidām nesamazinās

KPV LV mainot pozīciju, pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai pagaidām nesamazinās.

KPV LV otrdien tomēr Saeimas sēdē neatbalstīs opozīcijas priekšlikumu noteikt pazeminātu - 5% likmi - PVN tūrisma mītņu pakalpojumiem un sabiedriskajai ēdināšanai, bet turpinās cīnīties par šādu soli nodokļu izmaiņu darba grupā, norādīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV), kurš pats koalīcijas partneriem piedāvājis līdzīgu priekšlikumu.

Ekonomikas ministrs skaidroja, ka koalīcijā bija diezgan gara diskusija, vai tas ir atbilstošs krīzes risināšanas rīks, un pārējie koalīcijas partneri to neesot atbalstījuši.

Vitenbergs arī akcentēja, ka, lai arī KPV LV neatteiksies no ambīcijām panākt samazinātu PVN likmi nozarei, rezultāts varētu tikt sasniegts ne tik ātri, tomēr nozarei palīdzība ir nepieciešama jau tagad.

Ministrs pauda, ka tiek izskatīta iespēja ieviest vaučeru vai kādu citu sistēmu.

Kā ziņots, opozīcija rosinājusi Covid-19 krīzes dēļ izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs un sabiedriskai ēdināšanai piemērot 5% PVN likmi.

Diskusija par PVN likmes samazināšanu nozarei notikusi vēl pagājušajā nedēļā Saeimā, kad, koalīcijas partneru viedokļiem daloties, tika pārtraukta Saeimas sēde, kurā tika izskatīti priekšlikumi grozījumiem likumā Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību.

Arī ekonomikas ministrs Vitenbergs koalīcijas parteriem rosinājis piemērot tūrisma un viesmīlības nozarei samazinātu PVN likmi 5% apmērā, lai šīm nozarēm palīdzētu Covid-19 pandēmijas izraisītajā krīzē. Vitenbergs 13.maijā informēja, ka finanšu ministra Jāņa Reira (JV) darba grupa pagaidām nav atbalstījusi šo priekšlikumu. Viņš norādīja, ka Ekonomikas ministrija (EM) domās par jauniem priekšlikumiem, lai atbalstītu tūrisma nozari pēc krīzes periodā.

Savukārt Finanšu ministrijā aģentūru LETA iepriekš informēja, ka darba grupa nevis neatbalstīja EM priekšlikumu par samazinātās PVN likmes piemērošanu tūrisma un viesmīlības nozarēm, bet gan uzklausīja ministrijas sniegto informāciju un darba grupa vienojās, ka šis priekšlikums tiks skatīts vispārējās nodokļu sistēmas pārskatīšanas kontekstā, nevis atrauti no tās.

To apliecināja arī Reirs, kurš uzsvēra, ka samazinātā PVN piemērošana nav jautājums, kas būtu skatāms kontekstā ar Covid-19 radīto krīzi, tāpēc jebkādas izmaiņas nodokļos būtu skatāmas, vērtējot izmaiņas nodokļu sistēmā kopumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas