Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Raidījums: Uz Krieviju aizbēgušais Mamikins vēl šogad no Valsts darba inspekcijas saņem algu par atrašanos dīkstāvē

Uz Krieviju aizbēgušais bijušais politiķis, prokremliskais aktīvists Andrejs Mamikins pusotru gadu no Valsts darba inspekcijas saņēmis naudas maksājumus par atrašanos dīkstāvē, iestādē faktiski nestrādājot, svētdien ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Mamikins darbam Valsts darba inspekcijā pieņemts 2021.gada 1.oktobrī, tur viņš bija apņēmies pildīt stratēģiskās komunikācijas vadītāja pienākumus. Taču, ilgi amatā nenostrādājis, ar skandālu no amata atlaists. Tomēr pēc mēneša Mamikins vērsās tiesā, apstrīdot atlaišanu. Kļūdas dēļ Mamikina darba līgumā nebija noteikts pārbaudes laika termiņš. Tāpēc vispirms Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa un pēc tam arī Rīgas apgabaltiesa pagājušā gada jūnijā nolēma, ka atlaišana bijusi pretlikumīga. Kā liecina raidījuma rīcībā esošais tiesas spriedums, tiesa likusi Valsts darba inspekcijai Mamikinam izmaksāt 10 104,68 eiro kā nesaņemto algu un viņš darbā atjaunots.

Pa šo laiku Valsts darba inspekcija bija likvidējusi stratēģiskās komunikācijas vadītāja amata vietu un Mamikinam tikusi noteikta dīkstāve. Tas nozīmē, ka viņš nestrādāja, bet algu 1318 eiro apmērā katru mēnesi turpināja saņemt.

Valsts darba inspekcija pagājušā gada 27.septembrī vēsās tiesā, lai panāktu darba līguma izbeigšanu. Pēc gadu ilgas tiesvedības šī gada 16.oktobrī Rīgas pilsētas tiesa prasību apmierināja, un Mamikins to nepārsūdzēja, līdz ar to 7.novembrī spriedums stājies spēkā.

Minētais nozīmē, ka no pagājušā gada augusta līdz šī gada 7. novembrim, kad ir stājies spēkā tiesas spriedums par viņa atbrīvošanu, inspekcija Mamikinam maksājusi dīkstāvi. Pēdējo maksājumu par šī gada novembri kopā ar naudu par neizmantoto atvaļinājumu viņš saņems vēl decembrī.

Kā ziņots, Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Mamikinu par agresorvalsts Krievijas veikto noziegumu Ukrainā iespējamu slavināšanu un attaisnošanu, aģentūru LETA informēja dienestā.

Kriminālprocess pret Mamikinu sākts, dienestam izvērtējot personas pēdējā laika izteikumus vairāku Kremlim lojālu Krievijas televīzijas kanālu raidījumos, kā arī sociālās tīklošanās vietnēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas