Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

RD Vanšu tilta margu krāsojuma dārdzību skaidro ar sarežģītajiem darbiem

Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments Vanšu tilta margu krāsojuma dārdzību skaidro ar sarežģīto remontdarbu procesu.

Pēc avīzē Diena publicētā raksta par Vanšu tilta krāsojuma neizskaidrojamo dārdzību, RD Satiksmes departaments izplatījis paziņojumu presei. Tajā norādīts, ka margu remontdarbi sākti šovasar, "lai palēninātu tālāku korodēšanu un uzlabotu to vizuālo izskatu".

Departaments uzsver, ka Vanšu tilts būvēts 80.gados un līdz šim nekādi remontdarbi tam nebija veikti. "Uzsākot margu konstrukciju attīrīšanu no rūsas, tiltu būvniecības speciālisti konstatēja, ka apakšējās joslas metāls ir sakoridējis un to pilnībā attīrīt nav iespējams."

Tādēļ vietās, kur joslas elementi bija pilnībā korodējuši, tika piemetināts papildus fiksējošs metāls. "Tilta margas tika attīrītas izmantojot šlakveida abrazīvo materiālu, kas nav kaitīgs apkārtējai videi un veselībai. Visi attīrīšanas darbi notika nakts stundās no plkst. 22.00-6.00, slēdzot gājēju ietvi. Savukārt krāsošanas darbi notika dienas laikā, norobežojot krāsošanas vietas un daļēji sašaurinot ietvi. Margu konstrukcijām tika uzklātas četras kārtas speciālās krāsas, kuras kalpošanas laiks ir pieci līdz desmit gadi, apakšējai joslai tika uzklātas sešas krāsas kārtas," uzskaita departaments.

Paziņojumā arī uzsvērts, ka nomainīt margu apakšējo joslu var tikai pilnībā tās demontējot un piemetinot jaunu joslas konstrukciju. Tādēļ tas iznācis finansiāli dārgāk nekā margu vienkārša nokrāsošana.

Vanšu tilta pilnīga rekonstrukcija plānota 2017.gadā. Tad paredzēts pilnībā nomainīt tilta margas un uzstādīt cinkotas.

Jau vēstīts, ka Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes students Artūrs Toms Plešs avīzē Diena norādīja, ka par summu, ko margu krāsošanai Vanšu tilta abās pusēs atvēlējusi Rīgas dome, tās varētu nomainīt pret jaunām vai uzcelt divus gājēju tiltus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas