Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reģistrēs vienu pārkāpuma uzskaites punktu par telefona izmantošanu pie auto stūres

Stājušās spēkā Ministru kabineta apstiprinātās izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz autovadītājiem par mobilā telefona un citu viedierīču lietošanu pie auto stūres reģistrēt vienu pārkāpumu uzskaites punktu, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Direkcijā norādīja, ka šī ir samilzusi problēma, par ko liecina pagājušā gadā CSDD veiktais pētījums, kas atklāja, ka vairāk nekā 70% autovadītāju ikdienā pie stūres lieto mobilos telefonus. Pamatojoties uz šo pētījumu, CSDD sadarbībā ar Valsts policiju veica kampaņu "Izkāp no telefona!". Ministru kabinets lēma, ka par šiem pārkāpumiem būtu jāreģistrē soda punkti. 

CSDD un Satiksmes ministrija aicina vadītājus mainīt savus paradumus un atturēties no mobilā telefona un citu viedierīču lietošanas brauciena laikā. 

Tāpat viens pārkāpumu uzskaites punkts tiks reģistrēts vadītājam tad, ja pasažieris brauciena laikā nebūs piesprādzējies, savukārt pasažierim par nepiesprādzēšanos, tāpat kā līdz šim, tiks izteikts brīdinājums vai piešķirts naudas sods. 

Soda punkts pienāksies arī par braukšanu ziemā ar auto, kas ir aprīkots ar vasaras riepām, un par iebraukšanu krustojumā sastrēguma laikā.

Savukārt ar diviem pārkāpumu uzskaites punktiem tiks sodīta braukšana vienvirziena ielā pretējā virzienā.

Tāpat ir stājušās spēkā izmaiņas pārkāpumu uzskaites punktu dzēšanas kārtībā. 

Līdz šim, sakrājot četrus punktus, vadītājam tika piedāvāta iespēja brīvprātīgi apmeklēt apmācību kursus ceļu satiksmes drošības jautājumos. Turpmāk, sakrājot četrus punktus, vadītājam tiks piedāvāta arī iespēja apmeklēt braukšanas uzvedības korekcijas grupu nodarbības jeb psihologu konsultācijas. Ja kursi ceļu satiksmes drošības jautājumos vai psihologu konsultācijas tiks noklausītas, arī turpmāk vadītājam tiks dzēsti divi punkti.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Tieši šodien kārtējo reizi vēroju, kā viena policistu meitene čivināja pa mobilo telefonu, sēdot pie policijas busiņa stūres... pārliecinošs piemērs, ka runāšana pa telefonu absolūti neietekmē satiksmes drošību. Par satiksmes drošību atbildīgās personas vienkārši nesaprot, kas notiek un izmisīgi ražo aizliegumus vienu pēc otra. tas ir absurds un policisti ar telefoniem pie stūres to nemitīgi apstiprina.
bija tāds gadījums
b
Šķērsoju tālu un labi pārredzamu galveno ceļu ārpus pilsētas. Auto pie krustojuma strauji samazināja ātrumu, domāju, ka veiks pagriezienu, kaut arī to nerādīja. Gāju pāri, bet izrādījās, ka šoferis tikai samazināja ātrumu, lai nodotos telefonam. Pēc tam dusmas izgāza uz mani.
Dauņeksterminators
D
Ja šofera prasmes ir tik vājas, ka runāšana pa mobilo rada avārijas risku... tad tas nozīmē, ka vadītāja tiesības ir iedotas pilnīgam nejēgam. Tādam arī runāšana ar pasažieri, radio regulēšana, garām lidojoša vārna un ducis citu lietu ir bīstamas. PS. Starp citu, reiz vilku ārā no grāvja vienu mašīnīti, kuras vadītāja bija satrūkusies no tam, ka 200 metru attālumā ieraudzījusi policijas posteni un strauji parāvusi stūri(!!!!)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas