Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Reirs aicina atbildīgos ministrus preses izdevumu piegādes nodrošināšanu noteikt par valsts prioritāti

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) aicina atbildīgos ministrus abonētās preses izdevumu piegādes nodrošināšanu noteikt par valsts prioritāti, informēja Finanšu ministrija (FM).

FM ir izskatījusi Kultūras ministrijas (KM) precizētajā konceptuālajā ziņojumā iekļautos risinājuma variantus par atbalstu abonētās preses izdevumu piegādes nodrošināšanai un drukāto mediju atbalsta pilnveides iespējām.

Līdz ar to Reirs rosina Satiksmes ministriju (SM) sadarbībā ar KM iesniegt vienotu prioritārā pasākuma pieteikumu saskaņā ar budžeta sagatavošanas grafiku, abonētās preses izdevumu piegādes nodrošināšanu nosakot par valsts prioritāti.

"Mediju satura pieejamība ir stratēģiski nozīmīga nacionālās drošības kontekstā, īpaši laikā, kad mediju telpā bieži nākas saskarties ar dezinformāciju un viltus ziņām. Preses izdevumu pieejamība reģionos ir nozīmīgs izaicinājums, ņemot vērā, ka lauku teritorijās ir apgrūtinātas preses iegādes iespējas. Tāpēc aicinu nozaru ministrijas savlaicīgi iesniegt priekšlikumus par prioritārajiem pasākumiem un tiem nepieciešamo finansējumu 2021.gada valsts budžetam un abonētās preses izdevumu piegādi noteikt par valsts prioritāti," uzsvēra Reirs.

FM informēja, ka 2021.gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas grafiks paredz, ka nozaru ministrijām līdz 8.jūlijam ir jāiesniedz priekšlikumi par prioritārajiem pasākumiem un tiem nepieciešamo finansējumu.

"Neraugoties uz to, ka atbildīgajām nozares ministrijām, kas ir KM un SM, preses piegāde nav tikusi noteikta kā augsta līmeņa prioritāte, valdība līdz šim vienmēr ir radusi nepieciešamo risinājumu, lai kompensētu abonētās preses piegādes izdevumus," skaidroja finanšu ministrs.

FM konceptuāli atbalsta KM piedāvājumu saglabāt līdzšinējo abonētās preses izdevumu piegādes kārtību, paredzot jautājumu par nepieciešamo valsts budžeta finansējuma tā īstenošanai skatīt valsts budžeta likumprojektu sagatavošanas procesā. Turklāt SM sadarbībā ar KM paredzēts līdz 2020.gada 1.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā grozījumus nepieciešamajos normatīvajos aktos.

Jau vēstīts, ka 5.jūnijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) rīkoja uzklausīšanas sanāksmi par Latvijas Pasta preses piegādes tarifiem.

Abonēto preses izdevumu vienas vienības piegāde bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) tarifu projektā paredzēta 0,32 eiro apmērā, bet abonēto preses izdevumu piegāde par kilogramu - 1,36 eiro bez PVN.

Latvijas Pasts tarifu projektu SPRK iesniedza šogad aprīlī, pamatojoties uz 2019.gada rudenī SPRK pieņemto lēmumu - pienākumu "Latvijas pastam" nodrošināt preses piegādi par vienotu tarifu visā Latvijas teritorijā no 2021.gada 1.janvāra.

Šis ir pirmais preses piegādes tarifs, kuru apstiprinās SPRK, jo iepriekš preses piegāde tika nodrošināta atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem un ņemot vērā valsts budžeta dotāciju.

Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis intervijā Latvijas Radio sacīja, ka neskaidrība par preses piegādes kompensācijām rada spriedzi gan izdevējiem, gan VAS Latvijas Pasts.

 

Top komentāri

lien pakaļā izdevējiem!
l
bet mediķu algām un bāreņu uzturlīdzekļiem naudu tā arī nedod!
?
?
Vai īpašā prioritāte sākas ar jenotu partijas orgāniem ''d IR sis'' un palīgžurnālu ''Lāstuzīme''?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas