Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Reirs: Klimata pārmaiņas ir iespēja attīstīt biznesu

Klimata pārmaiņas ir ne tikai izaicinājums valstīm, bet arī iespēja uzņēmumiem attīstīt biznesu, otrdien norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), tiekoties ar Pasaules Bankas Ziemeļu un Baltijas valstu izpilddirektoru Geiru Hārdi.

Tāpat Reirs un Hārde runāja par Latvijas kā pirmās Baltijas valsts pievienošanos Pasaules Bankas Dzimumu līdztiesības trasta fondam 2018.gadā. Ministrs uzsvēra, ka Latvijas ekspertu pieredze sniedz būtisku ieguldījumu Pasaules Bankas darbībā, jo īpaši šī fonda darbības Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīs.

Runājot par Starptautiskās Finanšu korporācijas (IFC) pārstāvju vizīti Rīgā 19.novembrī, kuras ietvaros plānotas tikšanās ar premjerministru un finanšu ministru, kā arī ar lielākajiem eksportētāju uzņēmumiem un komercbankām, lai pārrunātu iespēju piedalīties IFC aizdevumu un tirdzniecības programmās, Reirs norādīja, ka šī būtu iespēja lielākajiem eksportētājiem paplašināt savu biznesu attīstības valstīs, savukārt komercbankām investēt šādos projektos kopā ar IFC.

Ņemot vērā, ka līdzšinējā Pasaules Bankas izpilddirektore Kristalina Giorgieva kā Eiropas kandidāte tika nominēta Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektora amatam, tika pārrunāts jauno kandidātu izvēles process. Tāpat tika pārrunāts Pasaules Bankas prezidenta Deivida Malpasa pirmo sešu mēnešu darbība.

 

Top komentāri

Udo Ulbergs
U
Tas ir reizē debilākais un reizē uzjautrinošākais šodien medijos sastaptajos varas viepļu murgojumos.
pareizāk būtu:
p
Klimata pārmaiņas ir iespēja nozagt miljonus vai pat miljardus
citu vidū
c
Reirs jāsūta uz pārrunām ar Grētu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas