Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reklāmas asociācija aicina valdību medijiem paredzēt atbalsta mehānismu turpmākai darbībai

Reklāmas asociācija aicina valdību mediju un reklāmas nozarei paredzēt atsevišķu atbalsta mehānismu, kas nodrošinātu mediju turpmāku darbību, kā arī informācijas nepārtrauktību sabiedrībai, sacīja Latvijas Reklāmas asociācijas valdes priekšsēdētāja Baiba Liepiņa.

Viņa atzīmēja, ka dīkstāvi, iespējams, varētu atļauties izklaides satura elektroniskie plašsaziņas līdzekļi. Piemēram, televīzijas, kurām izklaides saturs ir saražots iepriekš un to nepieciešams vien pārraidīt. Tiesa gan, arī iepriekš saražotais saturs var beigties un būs nepieciešamība radīt jaunu, norādīja Liepiņa.

Kā uzsvēra asociācijas vadītāja, ziņu žurnālistikai dīkstāvi nevar piemērot, savukārt tā vietā ir nepieciešams ieplānot samaksu ne tikai par padarītu darbu, bet arī par nostrādātajām virsstundām. "Bet šeit ir paradokss - mediji strādā vairāk, kas ir saprotami šajā situācijā, bet vēlāk tā būs problēma mediju īpašniekiem, īpaši privātajā sektorā. Nebūs vairs naudas, par ko žurnālistiem izmaksāt algas, jo reklāmas samazinājums tiešā veidā ietekmē žurnālistu ieņēmumus," uzsvēra Liepiņa, piebilstot, ka šajā situācijā mediju tirgū obligāti ir jāparedz cits valsts atbalsta mehānisms.

Viņa atklāja, ka nosūtījusi atklātu vēstuli ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, Kultūras ministrijai, Ekonomikas, ministrijai, Finanšu ministrijai, kā arī vairākām Saeimas komisijām.

Kā norādīja Liepiņa, Reklāmas asociācija aicina valsts sektoru neatcelt un turpināt iesāktās un iepirkumu rezultātā noslēgtajos līgumos paredzētās sabiedrības informēšanas un reklāmas kampaņas, palīdzēt mediju uzņēmējiem saglabāt darbiniekus, rast operatīvu mehānismu noslēgto iepirkumu līgumiem reklāmas aģentūrām par padarīto darbu.

Viņa skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka vairāku noslēgto līgumu saistības netiek izpildītas nepārvaramās varas dēļ, asociācija aicina valsts un pašvaldību iepirkumu līgumu izpildē apstiprināt un veikt samaksu par jau padarīto darbu kādā konkrētā līguma izpildes stadijā.

"Arī reklāmas aģentūrām par jau padarīto darbu ir jānorēķinās ar darbinieku, neskatoties uz to, ka kampaņas tiek atceltas vai pārceltas uz vēlāku laiku," viņa uzsvēra. Piemēram, ja noslēgta iepirkuma līgumā daļa no darba jau ir paveikta - uzfilmēts reklāmas rullītis, vai paveikts jebkurš cits stratēģijas, plānošanas un ražošanas stadijas darba apjoms, rezultātu var nofiksēt ar pieņemšanas nodošanas aktu un vienoties ar izpildīto darbu apmaksu.

Kā skaidroja Liepiņa, Reklāmas asociācija aicina valdību vērst uzmanību arī mediju apraides un uzturēšanas izmaksu finansēšanai, lai komerciālie mediji varētu turpināt pārraides darbu krīzes laikā. Tāpat politiķus aicina pārskatīt reklāmas izvietošanas ierobežojumus medijos tādām preču grupām kā kredīti, alkohols un azartspēles.

Liepiņa uzsvēra, ka vēl joprojām būtisks aspekts ir neatlikt samazinātā pievienotā vērtību nodokļa samazinājums drukātajiem medijiem.

"Mediji ir vissliktākajā konkurences pozīcijā finanšu problēmu dēļ, bet to darbs ir nozīmīgs sabiedrībai. Tāpēc operatīvas darbības ir nepieciešamas jau tagad," izcēla Liepiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas