Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīdziniekiem liela interese par ziedu nolikšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa

Valsts prezidenta Andra Bērziņa un citu amatpersonu dalība ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa izraisīja plašu rīdzinieku un pilsētas viesu interesei, novēroja aģentūra LETA.

Ziedus pie Brīvības pieminekļa nolika Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), Ministru prezidents Valdis Domobrovskis (V), Ministru kabineta locekļi, eksprezidents un tagad Saeimas deputāts Valdis Zatlers (ZRP) un bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga ar kungu Imantu Freibergu, Saeimas deputāti, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, Rīgas domes pārstāvji un daudzi citi.

Ziedu nolikšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa apmeklēja dažāda gadagājuma un tautību cilvēki.

Kāda krievu valodā runājoša kundze pirms ziedu nolikšanas vēlējās izspraukties cauri pūlim, lai redzētu prezidentu. Tāpat pirmajās rindās vēlējās nokļūt bērni, kuri gribēja redzēt valsts augstākās amatpersonas noliekam ziedus Brīvības pieminekļa pakājē.

Pasākumu bija ieradušies vērot arī vairāki ārvalstu viesi, kas fotokamerās un mobilajos telefonos iemūžināja šo valsts proklamēšanas gadskārtai nozīmīgo tradīciju.

Pēc tam, kad valsts amatpersonas bija nolikušas ziedus, šo procesu veica arī sanākušie tautas pārstāvji, Brīvības pieminekļa pakāji noklājot pilnu ar ziediem.

Jau ziņots, ka šodien par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 93.gadadienai Rīgā notiek dažādi svētku pasākumi.

Priekšpusdienā tūkstošiem lielu un mazu skatītāju pulcēja militārā parāde 11.novembra krastmalā.

Kāda divu bērnu māmiņa pastāstīja, ka uz parādi atnākusi jau piekto gadu. Viņa parādi apmeklē, jo tā patīk bērniem un arī pašai rada pacilājošu sajūtu. Cita apmeklētāja pastāstīja, ka kopā ar vīru parādi apmeklē jau vairākus gadus, pēc tam abiem ir svētku pusdienas, un kopumā šī diena abiem ar vīru ir svētku diena.

Savukārt kāds puika atzina, ka atnācis, lai paskatītos uz armiju, taču viņš arī zināja, ka šodien ir Latvijas dzimšanas diena.

Kāds kungs pastāstīja, ka parādi apmeklē vairākus gadus. Viņš nāk klātienē klausīties Valsts prezidenta runu un skatīties parādi, jo, vērojot parādi pa televizoru, nav iespējam izbaudīt tādu pacilājumu kā klātienē. Parādes skatītājs arī piebilda, ka vēlētos, lai Latvijas Valsts prezidents saka runu tautai arī Vecgada vakarā.

Pensijas vecuma dāma pastāstīja, ka apmeklē parādi, jo tā rada svētku sajūtu. Dāma atzina, ka 18.novembris viņai ir svētku diena un visā tās garumā ir svētku sajūta. Kundze pauda prieku, ka 18.novembris ir brīvdiena, jo tādējādi arī jaunajai paaudzei un strādājošajiem cilvēkiem ir iespēja svinēt valsts dzimšanas dienu un domāt par brīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas