Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas domē darbu sāk pagaidu administrācija

Otrdien, 25. februārī, darbu Rīgas domē uzsāk pagaidu administrācija, kas vadīs Rīgas pilsētas pašvaldības darbu līdz jaunievēlētās Rīgas domes pirmajai sēdei, informē domē.

Ārkārtas sēdes laikā tika pieņemts pagaidu nolikums, uzklausīti Rīgas domes struktūrvienību vadītāji un spriests par situācijas izvērtējumu, lai risinātu aktuālos jautājumus.

Pagaidu administrācijas darbu vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics, pagaidu administrācijā strādā arī Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš un Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Pagaidu administrācija pildīs normatīvajos aktos paredzētās vietējās pašvaldības domes funkcijas un nodrošinās pašvaldības institūciju darba nepārtrauktību, kā arī finansiālo un saimniecisko darbību.

Tās kompetencē ir lemt par domes autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu īstenošanu un par kārtību, kādā nodrošina pašvaldībai deleģēto valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. Pagaidu administrācijas vadītājs pildīs Rīgas domes priekšsēdētājam normatīvajos aktos noteiktos pienākumus.

Atsevišķu pašvaldības funkciju pildīšanai pagaidu administrācija var izveidot komisijas, darba grupas, ekspertu padomes, kuru darbībā var pieaicināt pašvaldības administrācijas dalībniekus, speciālistus, ekspertus, kā arī iedzīvotājus.

 

Top komentāri

Latvju puika
L
60 liekēži patriekti. Rīga būtu šādi jāpārvalda vienmēr. Nevar rotaļāties ar demokrātiju okupantu klātbūtnē !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas