Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas pārcels uz septembri

Valdošā koalīcija ir vienojusies Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas pārcelt uz 5.septembri, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem atzina politiķi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) žurnālistiem norādīja, ka atbilstoši likumam 5.septembris ir pēdējais datums, kad ir iespējams rīkot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Tas saistīts ar to, ka vēlāk stājas spēkā likuma nosacījums - ja līdz kārtējām domes vēlēšanām ir palikuši mazāk nekā deviņi mēneši, tad jaunas domes vēlēšanas nenotiek un līdz kārtējām domes vēlēšanām darbojas pagaidu administrācija.

Ministrs akcentēja, ka personiski neatbalstīs vēl vienus likuma grozījumus, lai mainītu šo situāciju - noprotams, ka ministrs runāja par to, ka neatbalstīs likuma grozījumus par jauna ārkārtas vēlēšanu datuma noteikšanu, ja Rīgas domes vēlēšanas teorētiski neizdotos sarīkot 5.septembrī.

Sākotnēji bija noteikts, ka ārkārtas vēlēšanas galvaspilsētā notiks 25.aprīlī, taču Covid-19 pandēmijas dēļ vēlēšanu datums tika pārcelts uz 6.jūniju, vienlaikus pieļaujot, ka vēlēšanu datums var tikt pārcelts tuvāk rudenim.

Lai vēlēšanas varētu notikt 6.jūnijā, Centrālajai vēlēšanu komisijai jau nākamajā nedēļā tās būtu jāizsludina, tomēr, visticamāk, tiks pagarināts valstī izsludinātā ārkārtējā situācija, tādēļ uz vēlāku laiku nolemts pārcelt arī gaidāmās pašvaldības vēlēšanas.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) skaidroja, ka šonedēļ valdība skatīs jautājumu par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu datumu. "Ņemot vērā neskaidrību, kas saistīta ar Covid-19 krīzi, visdrīzāk, vēlēšanas atliksim uz septembra sākumu," teica premjers.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) piebilda, ka vēlēšanas plānots pārcelt uz 5.septembri.

Kā ziņots, Saeima gada sākumā nolēma atlaist Rīgas domi.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

papildināts virsraksts un visa ziņa

Top komentāri

UU
U
Izskatās, ka tīri labi var iztikt bez Rīgas domes.Un bez vēlēšanām. Stulbās reklāmas radio vismaz ir izbeigušās.
oskars
o
nu nevajag domi ! loti labi dzivojas ari bez viniem ...
edisons
e
Tas ir pats mazsvarīgākais kas var būt! Var pārcelt vēl gadu uz priekšu - uz 2022. Nekas savādāks nenotiks. Labāk lai izmeklē ūdens patēriņa nelikumīgas pielikšanas klāt pie rēķiniem "Rīgas namu pārvaldnieka" personā ! Mums iepriekšējo mēnesi ūdens patēriņš visā mājā pēc mājas kopējā ūdens skaitītāja bija 37m3, bet pārvaldnieks piestādīja visai mājai kopā pārtēriņu 39,389m3 !!! Kā pārtēriņš var būt lielāks par vispār patērēto!!!??? Un kur vēl cilvēku savi iesniegtie un apmaksātie ūdens patēriņa rādītāji?!!! Pirmklasnieks šo matemātiku sarēķinātu vienā minūtē un teiktu kļūda, vai arī apzināta zagšana no cilvēkiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas