Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Latvija ir ieinteresēta padziļināt ekonomisko sadarbību ar Vāciju

Latvija ir ieinteresēta padziļināt ekonomisko sadarbību ar Vāciju, sevišķi īstenojot enerģētikas un transporta infrastruktūras projektus, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien darba vizītes laikā Berlīnē tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru un Vācijas Bundestāga prezidenti Bērbelu Basu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja divpusējās attiecības, reģionālo drošību un atbalstu Ukrainai, kā arī aktuālos Eiropas Savienības (ES) darba kārtības jautājumus.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par teicamajām Latvijas un Vācijas divpusējām attiecībām un Vācijas ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanā.

"Man ir patiess prieks par Latvijas un Vācijas ciešajām politiskajām, ekonomiskajām un kultūras saitēm. Tāpat augstu vērtēju Vācijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, pakāpeniski palielinot militāro klātbūtni Lietuvā un iesaistoties Baltijas gaisa telpas aizsardzībā," norādīja Rinkēvičs.

Latvijas prezidents un Vācijas amatpersonas pauda vienotu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju. Puses bija vienisprātis, ka jāturpina atbalstīt Ukraina dažādos veidos tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Rinkēvičs arī uzsvēra nepieciešamību ES jau šogad uzsākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu.

Vizītes laikā Rinkēvičs sniedza interviju Vācijas medijam "Die Welt", kā arī Latvijas vēstniecībā Berlīnē tikās ar Vācijā dzīvojošajiem tautiešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas