Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rinkēvičs Zviedrijas kolēģei uzsver nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Rīgā tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministri Annu Lindi, uzsvēris nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, aktuālos Eiropas Savienības (ES) jautājumus, starptautisko attiecību aktualitātes un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Rinkēvičs pateicās Zviedrijai par lieliski organizēto ES Arktikas forumu, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Ūmeo, kā arī par Zviedrijas Institūta finansējumu Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvajai programmai.

"Mūsu reģionu vieno kopīgi izaicinājumi un mērķi - klimata pārmaiņas, digitalizācija, inovācijas un drošība. Savukārt breksita kontekstā ir būtiski saglabāt ciešas NB8 [Ziemeļvalstu un Baltijas valstu astotnieks] reģiona attiecības ar Apvienoto Karalisti," sacīja Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvija kopā ar Zviedriju ir to valstu vidū, kas atbalsta klimatneitralitātes sasniegšanu līdz 2050.gadam, vienlaikus uzsverot nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā nacionālajā un ES līmenī.

Puses pārrunāja nākamā perioda ES daudzgadu budžeta sarunu gaitu, kā arī ES paplašināšanos. Rinkēvičs pauda nostāju par sakārtotu Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, vienlaikus akcentējot, ka 27 ES dalībvalstīm ir jāpaliek vienotām un jāgatavojas visiem scenārijiem, ja Apvienotā Karaliste aiziet no ES pēc 31.oktobra bez vienošanās nosacījumiem ar ES.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
kaa pirmo vareetu saakt ar pashu ministru, turpmaak ministrs vairs nelidos ar lidmashiinu un nepaarvietosies ar iekshdedzes dzineeja darbinaamu transporta liidzekli, liidz ar ko ministram dienesta auto ar shoferi vairs nav nepiecieshams un taa vietaa tiek izsniegts velosipeeds. vai elektriskais skejritenis (peec pasha ministra izveeles). luudzu, taa buutu lieliska tuuliiteeja riiciiba kas raada priekshziimi!
Nu tad tā
N
Lai pierastu "samazināt izmešu gāzes", mēs viņas istabā atvienojām radiatoru. Jo apkuri nodrošina fosilā gāze. Bez tam tas arī ir politiski pareizi. Tagad temperatūra istabā pazeminās līdz ekoloģiskiem divpadsmit grādiem vakarā, bet ziemā pat dažreiz varētu būt zem nulles. Tādā gadījumā mēs esam apsolījuši, ka viņa saņems papildu džemperi, cepuri, zeķubikses un cimdus. Tā paša iemesla dēļ mēs esam vienojušies, ka no šī brīža viņa ies tikai aukstā dušā. Turpmāk viņa pati mazgās veļu strautā ar veļas dēli un žaus pagalmā uz virves, jo veļas mašīna vienkārši ir enerģijas patērētājs un veļas žāvētājs vēl lielāks. Tā turpināt, protams, vairs nav iespējams. Runājot par drēbēm, kas viņai tagad ir, visas ir sintētiskas, tātad - ir izgatavotas no naftas. Tāpēc pirmdien mēs visu aiznesām uz Otro Elpu. Esam atraduši eko veikalu, kurā tiek pārdots tikai apģērbs no nekrāsota un nebalināta lina, vilnas un džutas.
Vienkārši
V
stulbenis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas