Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rosina apvienot valsts sociālās aprūpes centrus Vidzeme un Zemgale

Labklājības ministrija ar šī gada 1.jūliju rosina reorganizēt valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) Vidzeme, pievienojot to centram Zemgale.

Kā aģentūru LETA informēja labklājības ministres padomniece komunikācijas jautājumos Liesma Kalve, šobrīd sabiedriskajai apspriešanai ir nodots valdības rīkojuma projekts, kas paredz minētās izmaiņas.

"Valsts pārvaldes iestāžu un ierēdņu skaita samazināšana ir ne tikai valsts reformu plāna uzdevums, bet arī partijas KPV LV viens no pamata uzstādījumiem partijas priekšvēlēšanu programmā. Esam uzsākuši sekmīgu to realizāciju un soli pa solim virzīsimies uz priekšu," pauda labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Pašlaik VSAC Vidzeme pakalpojumus saņem 652 klienti un nodarbināti 378 darbinieki, bet VSAC Zemgale pakalpojumus saņem 749 klienti un nodarbināti 464 darbinieki. 

Reorganizācijas laikā paredzēta administrāciju apvienošana. Savukārt pēc apvienošanas tiks izvērtētas atsevišķu darbinieku veicamo darbu apjoms un pienākumi, norādīja Kalve, uzsverot, ka darbinieku skaits valsts sociālos aprūpes centros pēc reorganizācijas samazināsies.

Viņa piebilda, ka pašlaik Labklājības ministrijas (LM) padotībā atrodas pieci valsts sociālās aprūpes centri - Rīga ar sešām filiālēm, Kurzeme ar sešām filiālēm, Zemgale ar piecām filiālēm, Latgale ar piecām filiālēm un Vidzeme"ar trīs filiālēm. Pēc divu VSAC administrāciju apvienošanas piecu centru vietā būtu četri - Rīga, Kurzeme, Zemgale un Latgale.

LM uzskata, ka izmaiņu rezultātā valsts pārvaldē lietderīgāk tiks izmantoti finanšu resursi un iedzīvotāji saņems kvalitatīvākus pakalpojumus.

"Tādu pat efektu var panākt arī ar mazo iestāžu darbības revīziju. Tādējādi būtu iespējams nodrošināt visefektīvāko institucionālās pārvaldības modeli, būtiski ietaupīt līdzekļus un padarīt iestādes darbu vienkāršāku un saprotamāku sabiedrībai," norāda LM.

Ministrijā uzsver, ka labklājības nozare mērķtiecīgi virzās uz darba procesu pārskatīšanu, kas secīgi nozīmē iestāžu un administrāciju skaita samazināšanu. Optimizācijas rezultātā pērn nozarē samazinātas 133 darba vietas, lepojas LM.

VSAC Zemgale direktors Kristaps Keišs aģentūrai LETA pastāstīja, ka, samazinot administrācijas darbinieku skaitu, plānots izveidot darba vietas speciālistiem darbam ar klientiem - aprūpētājiem, fizioterapeitiem un citiem. Viņš neslēpa, ka arī pašlaik atrast noteiktas jomas speciālistus nav viegli, tāpēc idejas līmenī ir mobilo vienību izveidošana, kas nozīmē, ka speciālisti apbraukās filiāles, sniedzot pakalpojumus to klientiem.

Keišs ir pārliecināts, ka darba organizēšanā pēc VSAC apvienošanas problēmu nebūs, jo arī pašlaik daudzi procesi tiek nodrošināti elektroniski. Pašlaik tiek domāts, kā elektroniski veikt rēķinu un pavadzīmju apriti. Savukārt saziņai ar filiāļu darbiniekiem plānots praktizēt video konferences.

Apvienošana neietekmēs filiāļu un klientu skaitu, apgalvoja Zemgales vadītājs.

VSAC Vidzeme Administratīvas nodaļas vadītāja, juriskonsulte Inga Virse, kura aizvieto centra vadītāju viņas atvaļinājuma laikā, aģentūrai LETA sacīja, ka viņa nav pilnvarota runāt par LM ieceri apvienot VSAC Vidzeme un VSAC Zemgale, vien apstiprināja, ka otrdien VSAC Vidzeme elektroniski no LM saņēmusi informāciju par abu iestāžu apvienošanas ieceri. Citas informācijas viņiem pagaidām neesot.

VSAC Vidzeme iepriekšējais direktors Modris Karselis devās mūžībā pagājušā gada 1.oktobrī. Direktora pienākumu izpildītājas amatā iecelta Rudīte Kleinberga.

pievienotas pēdējās divas rindkopas

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Tad apvienojiet visu. Vēl Kurzemi + Latgali + Rīgu. Būs megaekonomija. Somijā uz 10 aprūpējamiem ir 7 aprūpētāji, Latvijā, labākajā pansionātā, tikai 3. Tie, kuri plāno visādas reorganizācijas, nekad nevienu paši nav aprūpējuši un nav saskārušies ar šo jomu praktiski. Ja 10 cilvēkus aprūpē tikai 3, kā Latvijā, tad viņiem pēc būtības jārukā vismaz 56 stundas diennaktī, lai nodrošinātu puslīdz cilvēcīgus aprūpes apstākļus apstākļus - pamperi un apmazgāšana lielākais daļai vairākas reizes dienā, asistēšana tiem, kuri vēl nokārtojas paši, ēdināšana, ģērbšana, mazgāšana, matu un nagu griešana. Un vēl aizpildīt laiku tiem, kuri vēl var kaut ko izdarīt. Pie kam Somijā to dara profesionāļi ar atbilstošām iekārtām, telpām un atalgojumu. Latvijā :(
Seniors
S
Samazinat , Ministriju darbinieku skaitu !!!Valsts budzeta , bus vairak - Naudinas !!! Ari Ministriem un vinu rokas puisiem - bucotajiem , jasamazina menesa algas ! KAUNS , kad sanem 10 000 tukstosus un vairak - menesi , Tautas laba , nedara = NEKO , tikai plano, plano !!!
kollega Buksbaums
k
Nu ko vajag rakstīt atklāti. Centralizācijai būs rezultāti. Iegādāsimies ragutiņas ar ko vecos cilvēkus aizgādāt uz mežu. Mākslinieks Poikāns savulaik tam veltīja pat mākslas darbu ar Riekstkodi kā monumentālo varoni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas