Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

RSU sadarbosies ar vienu no lielākajām medicīnas augstskolām Ukrainā

Trešdien, 9.martā, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) parakstīs sadarbības memorandu ar vienu no lielākajām medicīnas augstskolām Ukrainā - A.A.Bogomoļca Nacionālās medicīnas universitāti.

Kā aģentūra LETA uzzināja augstskolā, sadarbības memorands paredz, ka abas puses veidos kopīgas pētniecības un akadēmiskās aktivitātes ar mērķi veicināt studentu un docētāju sadarbību. Tāpat mērķis ir veicināt studējošo mobilitāti, sniedzot studējošajiem iespējas piedalīties apmaiņas un kopīgās pētījumu programmās, vasaras skolās, studiju kursos utt.

RSU ieradīsies minētās universitātes Pirmais zinātnes un mācību prorektors Jaroslavs Cehmisters, kurš patlaban pilda arī universitātes rektores pienākumus, starptautisko attiecību, zinātnes un mācību prorektore Oļesja Ļinovickaja un Pēcdiploma izglītības institūta direktors Jurijs Kučins.

RSU ieradīsies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Jevgenijs Perebijnis un viņa otrais sekretārs Kirils Voroņins. Savukārt RSU pārstāvēs RSU rektors Jānis Gardovskis, mācību prorektore Tatjana Koķe, zinātnes prorektore Iveta Ozolanta un attīstības prorektors Toms Baumanis, kā arī veselības jomas fakultāšu dekāni.

Līdz ar memoranda parakstīšanu delegācija iepazīsies arī ar RSU studiju infrastruktūru - laboratoriju korpusu, zobārstniecības fakultātes mācību mulāžām, Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru un Anatomikumu.

Memoranda parakstīšana notiks RSU rektorāta zālē plkst.12.30.

A.A.Bogomoļca Nacionālā medicīnas universitāte dibināta 1841.gadā, un tajā studē vairāk nekā 13 000 studentu, to skaitā 1300 ārvalstu studentu no 56 pasaules valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas