Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

RTU studenti radījuši Latvijas apstākļiem pielāgotu zemūdens dronu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti attīsta zemūdens dronu, kas var veikt apsekošanas un meklēšanas operācijas Latvijas klimatiskajos apstākļos, kā arī reāllaikā iegūt dažāda veida datus un informāciju par ūdens ekosistēmu, aģentūru LETA informēja universitātē.

Zemūdenes dronu varēs izmantot dažādu ūdenstilpju apsekošanai, meklēšanas darbiem, būvobjektu uzraudzībai, piesārņojuma konstatēšanai, kā arī pazudušu cilvēku meklēšanai, drona pielietošanas funkcijas uzskaitīja RTU Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes students Kārlis Bērziņš.

Tas ir veidots speciāli Latvijas un Baltijas apstākļiem, kur ūdenstilpnēs ir slikta redzamība. Drons aprīkots ar kameru, kas nodrošina augstas izšķirtspējas reāllaika datus, un dažādiem sensoriem, kuri nosaka drona atrašanās vietu, kustību, kā arī mēra dziļumu.

 

Turpinot uzlabot zemūdens drona funkcionalitāti, studenti plāno attīstīt attēlu uzlabošanas tehnoloģiju un zemūdens vadību. Šobrīd tā vadība notiek ar kontroliera palīdzību, bet nākotnē plānots to padarīt par autonomu peldlīdzekli, atklāja universitātē.

"Mūsu mērķis tagad ir veidot ūdens risinājumu komūnu, kur mēs varētu dalīties ar pieredzi un informāciju par dažādām ūdens tehnoloģijām, būvēt zinātību Latvijā un attīstīt industriju," tā par nākotnes iecerēm pauda Bērziņš.

Zemūdens drona komercializācijai pērn izveidots jaunuzņēmums "SUBmerge Baltic". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas