Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeima noraida rosinājumu uz alkohola iepakojuma norādīt arī kaloriju daudzumu

Saeimas vairākums šodien noraidīja rosinātos likuma grozījumus, kas būtu paredzējuši uzdevumu uz alkoholisko dzērienu iepakojuma norādīt informāciju par tā sastāvdaļām, uzturvērtību, tai skaitā enerģētisko vērtību jeb kaloriju daudzumu.

Par šo jautājumu parlamenta debatēs grozījumu kritiķi akcentēja, ka šīs izmaiņas nerisinās svarīgāku negatīvo situāciju, ka daļai no Latvijas iedzīvotājiem ir alkoholisma problēma. Tāpat tika norādīts, ka pie šādu izmaiņu sagatavošanas jau tiek strādāts Eiropas Savienības (ES) līmenī un ka Latvijai nevajadzētu šajā jautājumā steigties rīkoties pirms kopīga risinājuma ES dalībvalstīs.

Kā ziņots, grozījumus bija iesnieguši koalīcijas deputāti Andris Skride (AP), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP), Krista Baumane (AP), Anda Čakša (JV), Normunds Žunna (JKP), Inese Voika (AP), Ilmārs Dūrītis (AP) un Ieva Krapāne (KPV LV).

Politiķi iepriekš skaidroja, ka atšķirībā no citiem pārtikas produktiem alkoholiskiem dzērieniem sastāvdaļu saraksta un paziņojuma par uzturvērtību norādīšana nav obligāta.

Ņemot vērā, ka vairākumam fasētu pārtikas produktu paziņojums par uzturvērtību no 2016.gada beigām ir obligāts, īpašā situācija saistībā ar alkoholiskajiem dzērieniem kļūst arvien aktuālāka, izmaiņu pamatojumā pauda iniciatīvas autori.

Šodien noraidītā likumprojekta anotācijā cita starpā bija norādīts, ka vairumā ES dalībvalstu strauji pieaug svara problēmas un aptaukošanās. Latvijā 21,3% pilngadīgo valsts iedzīvotāju konstatēta aptaukošanās, kas ir otrs augstākais rādītājs ES vidū, vērsa uzmanību parlamentārieši, pamatojot, kāpēc viņu redzējumā šādus grozījumus vajadzēja pieņemt.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas