Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Saeimas komisija atbalsta dažu miljonu eiro finansējumu virknei priekšlikumu nākamā gada budžetā

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja papildu dažu miljonu eiro finansējumu nākamā gada budžetā virknei mērķu, piemēram, skolām, baznīcām, kultūras jomas, sporta un citām organizācijām.

Komisija šodien gan nepabeidza darbu pie nākamā gada valsts budžeta projekta un priekšlikumu vērtēšanas.

Deputāti šodien atbalstīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas ierosinājumu par 200 000 eiro piešķiršanu Valsts kontrolei, paredzot finansējumu revidentu atlīdzības konkurētspējai, kā arī papildu piecām amata vietām pārkāpumu prevencijas pasākumu un IT drošības nodrošināšanai.

Tāpat deputātu atbalstu guva priekšlikums piešķirt 243 800 eiro Latvijas Radio bigbendam, 250 000 eiro Jēkabpils Valsts ģimnāzijas sporta laukuma rekonstrukcijai, kā arī 750 000 eiro Cēsu pilsētas stadiona rekonstrukcijai.

Vēl 467 5000 eiro tiks piešķirti filmas Dvēseļu putenis pabeigšanai, bet 185 027 eiro nākamgad paredzēti, lai pārskatītu Tiesībsarga biroja atlīdzības sistēmu.

Komisija atbalstīja 55 000 eiro piešķiršanu Ārlietu ministrijai, lai nodrošinātu Ārpolitikas institūta darbu divu projektu īstenošanā - Latvijas ārlietu simtgade: atskats un nākotnes perspektīvas un "Latvijas drošības un ārpolitikas gadagrāmata 2017".

Vēl 343 000 pēc deputātu Edgara Putras (ZZS) un Gundara Daudzes (ZZS) priekšlikuma piešķirti Ventspils Augstskolai Irbenes radioteleskopu uzturēšanas izmaksu segšanai. Atbalstu guva arī Jāņa Trupovnieka (ZZS) ierosinājums paredzēt 80 000 eiro Rēzeknes augstskolai divu datorlaboratoriju izveidei.

Deputāti arī piekrita Alekseja Loskutova (Vienotība) ierosinājumam par 60 000 eiro piešķiršanu PMLP Pārvaldes teritoriālo nodaļu klientu apkalpošanas telpu aprīkošanai ar videonovērošanas sistēmām.

Komisija arī atbalstīja priekšlikumus par finansējuma piešķiršanu baznīcām - 80 000 Lestenes baznīcas atjaunošanai, 215 000 eiro Aglonas bazilikas restaurācijas un remontdarbu veikšanai, 20 000 eiro - Rīgas Sv.Jēkaba katedrāles bojājumu novēršanai un 19 000 eiro Balvu pareizticīgo baznīcai. Tāpat atbalstīts Dzintara Zaķa ierosinājums piešķirt 25 000 eiro kādai biedrībai Romas katoļu baznīcas jumta nomaiņai.

Deputāti atbalstīja Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) ierosinājumus par finansējumu karavīru organizācijām, piemēram, 1500 eiro biedrībai Forti patria aktīvā dienesta militārpersonu un jaunsargu atbalstam, misijās kritušo ģimenēm un riteņbraukšanas komandai, 10 000 eiro Latvijas Nacionālo partizānu apvienībai tās darbības nodrošināšanai, piemiņas vietu izveidošanai un uzturēšanai.

Komisija atbalstīja ierosinājumu par 70 000 eiro piešķiršanu Latvijas Regbija federācijai, lai nodrošinātu regbija popularizēšanas programmas īstenošanu, bet vēl 10 000 eiro - Latvijas Jātnieku federācijai bērnu un jauniešu jātnieku sporta pasākumiem.

Tāpat atbalstu guva deputāta Hosama Abu Meri priekšlikums piešķirt 22 000 eiro Latvijas Universitātei arābu valodas un kultūras studijām.

Saeimas komisija atbalstīja arī citus deputātu priekšlikumus.

Budžeta komisija rīt turpinās vērtēt nākamā gada budžeta projektu un deputātu priekšlikumus.

Galavārds šajā jautājumā būs Saeimai, vērtējot budžetu galīgajā lasījumā 30.novembrī.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta komisija nākamā gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi vairāk nekā 900 priekšlikumu.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2016.-2018.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 600 priekšlikumi. Savukārt 24 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, iesniegti 303 priekšlikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas