Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Saistībā ar Dulevskas tvītu sākts kriminālprocess par iespējamu neslavas celšanu Solodovam

Policija saistībā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekles Aijas Dulevskas tvītu pēc Pirmā Baltijas kanāla (PBK) īpašnieka mediju koncerna Baltijas mediju alianse (BMA) līdzīpašnieka Oļega Solodova iesnieguma sākusi kriminālprocesu par iespējamu neslavas celšanu.

Dulevska teica, ka viņa saņēmusi vēstuli no Solodova, ka 10.decembrī Valsts policijā ir sākts kriminālprocess par iespējamu neslavas celšanu pret BMA līdzīpašnieku un valdes priekšsēdētāju no Dulevskas puses. Tajā arī tiek lūgts atstādināt NEPLP locekli no jautājumiem, kas saistīti ar PBK, atsaucoties uz Administratīvā procesa likuma pantu par amatpersonu, par kuras objektivitāti var pastāvēt pamatotas šaubas. Dulevska nezināja, ar ko tieši kriminālprocess ir saistīts. NEPLP locekle vien norādīja, ka process sākts pret viņu. Policija ar viņu vēl neesot sazinājusies.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka saistībā ar minētās personas iesniegumu policija patiešām ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XV nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas brīvību, godu un cieņu". Tomēr kriminālprocess esot sākts nevis pret personu, bet par faktu - iespējamu noziedzīgu nodarījumu.

Dulevska atgādināja, ka viņa bija devusies pie Lielbritānijas regulatora "Ofcom", lai noskaidrotu ko vairāk par tā izsniegtajām licencēm BMA sadarbības partneriem, kā arī pieļāva, ka šis ir mēģinājums nedaudz piebremzēt šīs aktivitātes. Vienlaikus Dulevska piebilda, ka tie ir tikai minējumi. Viņa arī vaicāja, cik pamatotas var būt šaubas par viņas objektivitāti, ja kriminālprocess ir tikai sākts un to var izbeigt. NEPLP locekle atminējās, ka šogad pavasarī, sociālajā tīklā "Twitter" aprakstot tikšanos ar PBK īpašnieku, viņa vēstīja, ka viņš atgādina "vienu no Tonija Soprano "6-tjorkām". Taču toreiz Solodova vārds netika minēts, norādīja Dulevska. Tiesa, vēlāk viņa bija nosūtījusi atvainošanos par saviem izteikumiem PBK pārstāvim, apzinoties, ka ir viņu aizvainojusi.

Savukārt NEPLP lēmumi esot bijuši saistīti ar parastajiem administratīvajiem pārkāpumiem, ko pieļauj arī citi mediji, un nav bijuši saistīti ar raidījumu saturu. NEPLP ir vērtējusi tikai 16.marta sižetu, taču administratīvā lieta tika izbeigta, jo saistībā ar konstatēto pārkāpumu Drošības policijā sākts kriminālprocess par nacionālā naida kurināšanu, norādīja Dulevska.

Policijas pārstāvis Sadovskis apstiprināja, ka sāktais kriminālprocess ir saistīts ar minētajiem izteikumiem sociālajā tīklā.
Šodien savā "Twitter" profilā Dulevska publicējusi saiti uz kādu viņas viedokli portālā "ir.lv", kas publicēts 6.novembrī un kurā ir aprakstīta situācija ar "Ofcom" izsniegtajām licencēm Latvijas televīzijas kanāliem, kā arī mēģinājumi Lielbritānijas regulatorā noskaidrot plašāku informāciju par BMA saistību ar partneriem, kas saņēmuši licenci un kuriem ir līdzīgs nosaukums - "Baltic Media Alliance Ltd.".

Tai skaitā viņa raksta: "Tomēr man nekādi neizdevās sēt šaubas "Ofcom" darbiniekos par to, ka stāstā par "Baltic Media Alliance Ltd." un tā sarežģīti savītajiem sakariem ar citu BMA varētu slēpties kaut kas ne gluži tiesisks, ka šāda "maskarāde" neļauj domāt par pašu labāko biznesa praksi." BMA preses sekretārs Edžus Vējiņš uzreiz nevarēja sniegt komentāru, ar ko šis kriminālprocess ir saistīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas