Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātus aicina izvirzīt līdz 8.oktobrim

Kandidatūras Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam izvirzāmas līdz 8.oktobra plkst.17, ceturtdien lēma Saeimas Prezidijs un Frakciju padome.

Kandidatūras jāizvirza, jo līdzšinējā ST priekšsēdētāja Ineta Ziemele ir iecelta Eiropas Savienības Tiesas tiesneša amatā, un viņas pilnvaras Satversmes tiesas tiesneša amatā izbeigsies 2.oktobrī.

ST ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar ST likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus - pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus - pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Augstākās tiesas plēnums izraugās Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātus no Latvijas tiesnešu vidus.

ST tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (JV) apsvērtu iespēju kandidēt uz ST tiesneses gaidāmo vakanto amatu, ja tiktu tam uzrunāta, aģentūrai LETA apliecināja politiķe.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vairākās Saeimas frakcijās varētu būt pozitīvs viedoklis par Lībiņu-Egneri kā potenciālo ST tiesneša amata kandidāti.

Ziemele savu jauno darbu EST sāks pēc tam, kad būs devusi svinīgo zvērestu EST, bet līdz tam viņa turpinās darbu ST.

Tiesas priekšsēdētāja gan uzsvēra, ka Saeimai ir nepieciešams sākt meklēt jaunu ST tiesnesi, lai tiesa nepaliktu sešu tiesnešu sastāvā. "Tiesa tā var strādāt, jo kvorums ir pieci tiesneši, taču lietu apjoms katram tiesnesim pēdējos gados būtiski pieaug," atzīmēja Ziemele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas