Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siliņa: Padziļināti jāvērtē drošības riski likumprojektam par Skultes LNG termināla likuma atcelšanu

Likumprojektā par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināla likuma atcelšanu ir izvērtēti un atspoguļoti ekonomiskie riski, bet ņemot vērā Igaunijas un Somijas savienojošā gāzes vada Balticconnector bojāšanu Somijas līcī, ir padziļināti jāvērtē arī drošības riski, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere teica, ka ir svarīgi, lai Nacionālās drošības komisija var pilnvērtīgi apskatīt likumprojektu arī no drošības aspekta, jo neesot noslēpums, ka ir nepārtraukts hibrīdapdraudējums pret Latviju.

Tāpat Ministru prezidente ir aicinājusi atbildīgās ministrijas izvērtēt valsts kritiskās infrastruktūras drošību un iespējamā uzbrukuma riskus. 

''Progresīvo'' Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs atzīmēja, ka likumsakarīgi bija nepieciešams drošības apsvērumu izvērtējums pēc notikumiem Somijas līcī, taču šo ceturtdien sēdē minētais jautājums tiks virzīts uz priekšu vispārējā kārtībā.

Jau ziņots, pagājušajā nedēļā likumprojekts par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināla likuma atcelšanu noņemts no izskatīšanas Saeimas sēdē, jo saņemtas ziņas par Igauniju un Somiju savienojošā gāzes vada "Balticconnector" bojāšanu Somijas līcī, ceturtdien atzina Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama (P).

Ābrama norādīja, ka virzība uz likuma atcelšanu lielā mērā balstījās uz Valsts drošības dienesta atzinuma, ka nav nekādu drošības bažu par dabasgāzes piegādēm Latvijai. Savukārt pēc informācijas saņemšanas par to, ka ticis bojāts Igauniju un Somiju savienojošais gāzesvads, sagatavots lūgums likumprojektu vēl konceptuāli neskatīt, lai vēlreiz izvērtētu situāciju.

LETA jau ziņoja, ka pērn septembrī Saeima pieņēma likumu, kas noteica nacionālo interešu objekta statusa piešķiršanu LNG terminālim. Šogad valdība noraidīja LNG termināļa attīstītāja AS "Skulte LNG Terminal" un stratēģiskā investora piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus.

Likumprojektu par minētā likuma atcelšanu iesnieguši deputāti Andris Šuvajevs (P), Mairita Lūse (P), Simanovska, Atis Labucis (JV), Jānis Patmalnieks (JV), Raimonds Čudars (JV), Harijs Rokpelnis (ZZS), Augusts Brigmanis (ZZS) un Didzis Zemmers (ZZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas