Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skolēnu rudens brīvlaikā rutīnas skrīningu veiks pēc ierastā grafika

Ņemot vērā augstos inficēšanas rādītājus ar Covid-19, arī skolēnu brīvlaikā, no 18.līdz 24.oktobrim, 1.-12.klašu skolēnu testēšanu rutīnas skrīninga ietvaros laboratorijas veiks pēc esošā grafika, aģentūru LETA informēja Izglītības ministrijā.

Testēšanai izglītības iestādēs jānotiek epidemioloģiski drošos apstākļos, samazinot kontaktu laiku, lai nerastos jauni infekcijas riski.

Rutīnas skrīninga testus nodod skolēni, izglītības iestāžu darbinieki un izglītojamie, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, kuri iesaistīti formālajā izglītībā, interešu izglītības, sporta, ārpusskolas, neformālās izglītības aktivitātēs.

Testus laboratoriju filiālēs var nodot arī sestdien, 23.oktobrī, un svētdien, 24.oktobrī, iepriekš piesakoties pa tālruni. Ņemot vērā laboratoriju lielo noslodzi, jārēķinās ar rindām un ierobežotu laboratoriju kapacitāti.

Lai atgrieztos izglītības procesā, var veikt šādus testus ir jānodod individuālu testu kādā no norādītājām laboratorijām, piesakoties pa tālruni.

Vai arī izglītības iestādes medmāsa vai ārstniecības persona veic antigēna eksprestestu.

Pēc brīvlaika 25.oktobrī, mācības klātienē varēs atsākt tikai skolēni un nodarbinātie ar negatīvu testa rezultātu. Tāpēc, nododot testu laboratorijā, ir obligāti jāsagaida testa rezultāts. Izglītības iestādēs netiks ielaistas personas ar saslimšanas pazīmēm.

Ļoti stingra kontrole jāveic personām, kuras ierodas no ārzemju ceļojuma. Nevakcinētās un nepārslimojušās personas, kuras ierodas no sarkanajām un dzeltenajām valstīm, ir jādodas desmit dienu pašizolācijā. Izglītojamie līdz 12 gadiem šajā desmit dienu termiņā nedrīkst apmeklēt skolu.

Skolēnu testēšana rudens brīvlaikā augstas saslimstības apstākļos neattiecas uz pirmsskolu un profesionālās izglītības iestādēm, kurām nav noteikts rudens brīvlaiks.

Izglītības un zinātnes ministrija aicina vecākus un skolēnus ļoti rūpīgi izvērtēt nepieciešamību brīvlaikā pulcēties publiskās vietās, pārvietoties ar sabiedrisko transportu, doties ekskursijās vai ceļojumos, savukārt skolotāji aicināti ar skolēniem pārrunāt, kāpēc šajā situācijā ir ārkārtīgi svarīgi katram no mums ievērot noteiktos ierobežojumus, lai pārvarētu Covid-19 pandēmiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas