Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Slēgs 112 autobusu reisus, galvenokārt maršrutos uz Sloku, Ogri un Tukumu

No augusta plāno slēgt 112 autobusu reisus atsevišķos maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē Centrs-1, portālu Diena.lv informēja VSIA Autotransporta direkcija (ATD) pārstāve Sandra Maļuha.

Izmaiņas veiktas, ņemot vērā nepieciešamību iekļauties pasažieru pārvadājumu veikšanai paredzētajā valsts budžeta finansējumā, kas pērn sarucis par 20%.

Reisu skaits tiks samazināts maršrutā Rīga – Sloka, kur atcels 27 reisus; Rīga - Dubulti (atcelti 46 reisi), Rīga - Ogre (atcelti 15 reisi), bet autobusu maršruts Rīga - Tukums tiks slēgts, jo satiksmi līdz Tukumam nodrošina gan vilciens, gan no Rīgas kursējošie autobusi Kurzemes virzienā.

ATD veic pārrunas ar AS Pasažieru vilciens par pasažieru plūsmas pārņemšanas iespējām, izskatot vilciena ekspreša Rīga - Tukums norīkošanu un atsevišķu vilciena reisu Rīga - Sloka pagarināšanu līdz Tukumam.

Izmaiņas autobusu kursēšanas grafikos gaidāmas arī maršrutā Rīga – Bauska, kur atcelti 6 reisi un mainīti citu reisu izpildes laiki, bet maršruts Aizkraukle - Sigulda tiks slēgts, jo abos reisos, kas dienas laikā kursē šajā maršrutā, vienlaicīgi tiek pārvadāti ne vairāk kā astoņi pasažieri.

Jau ziņots, ka šā gada 18.jūlijā ATD valde pieņēma lēmumu par līgumu slēgšanu ar desmit pārvadātājiem, kuri cenu aptaujā iesnieguši izdevīgākos piedāvājumus sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē Centrs-1.

Līdz ar to pārvadātāju plānotā vidējā viena kilometra pašizmaksa samazinājusies par 31%, salīdzinot ar 2011.gada 1.ceturkšņa rezultātiem. Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem, uz samazinātās pašizmaksas un optimizētās maršrutu tīkla daļas rēķina ATD kalendārā gada laikā varēs ietaupīt aptuveni 1,22 miljoniem latu, kas palīdzēs iekļauties samazinātajā valsts finansējumā.

ATD lūdz pasažierus īpašu uzmanību pievērst izmaiņām autobusu kustības sarakstos. Detalizētāku informāciju par izmaiņām, kas stāsies spēkā ar 1.augustu, pasažieri var uzzināt autoostās un uzziņu dienestā 1188.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas