Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šlesers: Ir pierādījies, ka tiesībsargājošās institūcijas imitē darbību

Ilgadējs politiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers uzskata, ka tiesībsargājošās institūcijas spēj tikai imitēt darbību, jo pat pēc Saeimas deputātu pilnvaru beigšanās nevienā no kriminālprocesiem Šlesera mājā netika veikta kratīšana, ko savulaik aktīvi mēģinājušas darīt.

Viņaprāt, pierādījumu trūkuma dēļ, lai imitētu darbību tiesībsargājošās institūcijas nevienā no kriminālprocesiem, kaut vai tā dēvētajā Oligarhu lietā, nav veikušas viņa mājā kratīšanu.

"Domāju ir pierādījies, ka toreiz pret mani tika veikts politiskais pasūtījums, jo pat pēc deputātu pilnvaru beigšanās tiesībsargājošās institūcija par manu māju un mani nav interesējušās. Tam par iemeslu ir fakts, ka pierādījumi pret mani nav un ticiet man arī nekad nebūs ne Latvijā, ne arī ārzemēs," intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Šlesers.

Kā ziņots, bijušo iekšlietu ministru un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru (LPP/LC) Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki aizturēja naktī uz 2.novembri, kad tika veikta kratīšana arī viņa dzīvesvietā Limbažu novadā. 3.novembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apmierināja KNAB lūgumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu Jaundžeikaram. 7.novembrī advokāts Rebenoks šo lēmumu pārsūdzēja, bet šodien Rīgas apgabaltiesa to pārskatīs.

Par ko tieši ir sākts kriminālprocess, kurā Jaundžeikars aizturēts, publiski netiek atklāts, taču izskanējušas dažādas neoficiālas versijas. Vienā no tām tiek pieļauts, ka bijušais politiķis, iespējams, aizturēts tāpēc, ka vācis slepenu informāciju partijas biedram Aināram Šleseram, ko Jaundžeikaram nodevis toreizējais KNAB vadītājs Vilnītis. Jaundžeikars, iespējams, slepeno informāciju vācis pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad KNAB plānojis aizturēt Šleseru. Jaundžeikars to esot uzzinājis no Vilnīša, ar kuru esot labi paziņas. Šlesers pēc tam kādu laiku uzturējies ārpus Latvijas, vēstīja Latvijas Televīzija.

Savukārt cita versija Jaudžeikara aizturēšanu saista ar viņa pērn izrādīto lielo interesi par piesegpasēm un vēlmi iegūt uzturēšanās atļauju kādam Krievijas miljonāram.

Neoficiāli izskanējusi versija, ka Jaundžeikars varētu būt saistīts ar Viņķeļiem nozagto fotogrāfiju nopludināšanu, taču arī tie pagaidām ir tikai minējumi.

Jaundžeikara advokāts Rebenoks uzskata, ka šī lieta ir "politiskā atriebība" bijušajam politiķim. Jautāts, par kādu laika periodu konkrētajā kriminālprocesā ir runa, aizstāvis precīzu atbildi sniegt nevarēja, vien norādīja, ka lietā ir pieminēts 2009.gads, katrā gadījumā "tas nav svaigākais materiāls", sacīja Rebenoks.

Advokāts arī piebilda, ka publiskajā telpā izskanējušie minējumi par lietas saistību ar bijušo KNAB priekšnieku Vilnīti vai politiķi un uzņēmēju Šleseru neatbilst patiesībai, vismaz viņš šos uzvārdus kriminālprocesa materiālos pagaidām neesot redzējis. Tāpat lietā neesot iesaistītas arī citas personas, kas pēdējo divu dienu laikā nonākušas pastiprinātā mediju redzeslokā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas