Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SM 2020.gada valsts budžetā pieprasījusi papildus 70 miljonus eiro

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) ceturtdien tikšanās laikā ar Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājas vietnieci Annu Upenu vienojušies par ciešāku sadarbību ceļu būvniecības jomā, aģentūru LETA informēja satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Aļona Zandere.

Tikšanās laikā Upena uzsvēra, ka valsts ieguldījums tiltu un ceļu būvniecībā pēdējos gados ir bijis ar pieaugošu tendenci, pateicoties Eiropas Savienības finansējumam, tomēr būvnieki ar bažām raugās nākotnē. Viņa prognozēja, ka nākamie divi gadi būs smagi, jo nenoteiktība valda gan saistībā ar plānotajiem darbiem, gan finansējumu.

Linkaits sacīja, ka, rūpējoties par negatīvo seku mazināšanu nozarei, Satiksmes ministrija nākamā gada valsts budžetā ir pieprasījusi papildus 70 miljonus eiro ceļu stāvokļa uzlabošanai. "Šis ir laiks, kad ceļu būvniecības izmaksas samazinās, un šie apstākļi ļautu mums par mazāk līdzekļiem salabot vairāk ceļu," norādīja ministrs.

Ministrs uzklausīja nozares redzējumu attiecībā uz situāciju publisko iepirkumu jomā, tendencēm saistībā ar Eiropas Savienības finansējumu, kā arī nozares vienmērīgu attīstību un spēju piesaistīt augsti kvalificētus darbiniekus. Viņš veltīja atzinīgus vārdus nozarei par tās spēju pašsakārtoties, mazinot ēnu ekonomiku. 

Abas puses vienojās ciešāk sadarboties arī Rail Baltica būvniecības kontekstā.  

 

Top komentāri

a ko ta nu?
a
Nekas nesanāks, jo Vinķele grib 120 miljonus, Bordāns 3x500, Ģirģens 82 milj., Šuplinska arī brēc, Petraviči arī vajag...tā nu Kariņš, ja neatradīs kādu zelta bedri, ar šiem mocīsies...
Janis,
J
Kad varētu gaidīt asfaltu vai kādu citu labāku ceļa segumu līdz Lubāna ezeram? Rēzeknes novadam no Rēzeknes līdz ezeram visu ceļa posmu ir cienīgams ceļš, tostarp no Degumniekiem līdz Lubāna ezeram ciemiņus vest negribās!? ‘’Latvijas Valsts ceļi’’ Esam zvanijusi uz bezmaksas nr, 80005555 Cela remunts nebus sogat nau naudas !!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas