Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SM iesaka taksometru vadītājiem pārvadāt tikai vienu pasažieri

Satiksmes ministrija ārkārtējās situācijas laikā pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili vai vieglo taksometru, ja transportlīdzeklī nav iespējams nodrošināt distancēšanos divu metru attālumā, iesaka pārvadāt tikai vienu pasažieri, aģentūrai LETA norādīja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Turklāt pasažieris aicināts ieņemt sēdvietu pēc iespējas tālāk no automašīnas vadītāja. 

Lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību Latvijā, Satiksmes ministrija rekomendē ievērot vairākus drošības pasākumus pasažieru komercpārvadājumiem ar vieglo automobili vai taksometru.

Pasažieri, kuri ir vienas mājsaimniecības locekļi vai brauc kopā ar maziem bērniem, var ieņemt visas paredzētās pasažieru sēdvietas, izņemot to, kas atrodas blakus transportlīdzekļa vadītājam.

Ministrija aicina pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili vai taksometru ārkārtējās situācijas laikā, ja iespējams, transportlīdzeklī izvietot norobežojošu materiālu, atdalot transportlīdzekļa priekšējos sēdekļus no aizmugurējiem.

Vieglo automašīnu vai taksometru vadītājiem ir ieteikts ierobežot vienā braucienā atļauto pasažieru skaitu, rekomendēta transportlīdzekļa vadītāja distancēšanās no pasažieriem un transportlīdzekļu salona dezinficēšana.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka nav vairs cara Nikolaja laiki un cilvēkam pastāv iespēja izdomāt , kā norobežoties arī bez "svētā 2 metru principa". Taksometra vadītājs var uzstādīt organiska stikla barjeru pa vidu aizmugurējam sēdeklim un galvenais - norobežoties pats. Jācer, ka šoferi šo jau ir izdarījuši.
ta nu gan
t
Kaut kā neloģiski mums tie ieteikumi. Vai taksometros bieži brauc kopā tādi, kas nav viena mājsaimniecība vai kā citādi kopā ikdienā? Iespēja inficēties taksometrā, manuprāt, ir vienādi liela vai ģimene tiek vadāta kopā vai pa vienam. Noderīgāk būtu ieteikt masku valkāšanu ikvienam, kas iekāpj sabiedriskā transportā, tai skaitā taksometrā. Arī pārdevējiem, frizieriem, policistiem, jebkuram, kam jāpienāk tuvāk par tiem 2 m.
K
savulaik slavens Rīgas Dinamo hokejists brauca ar taksi.Vienā brauca vińš,otrā taksī vińa žakete...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas