Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

SM pie Polijas kolēģiem skaidro situāciju ar kravu pārvadājumiem robežu slēgšanas gadījumā

Satiksmes ministrija (SM) pie Polijas kolēģiem skaidro situāciju ar kravu pārvadājumiem robežu slēgšanas gadījumā, aģentūrai LETA apliecināja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Precīzāku informāciju ministrs solīja sniegt pēcpusdienā.

Vienlaikus Linkaits aicina visus Latvijas valstspiederīgos, kuri šobrīd ir ārvalstīs, pēc iespējas ātri atgriezties Latvijā, jo saistībā ar robežu slēgšanu ne tikai Polijā, bet arī citās valstīs, nav zināms, vai tas būs iespējams vēlāk.

Kā ziņots, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija slēgs savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturēs aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm, piektdien paziņojis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis. 

Amatpersonas gan uzsvēra, ka robežas paliks atvērtas preču plūsmai un ka iekšzemes pasažieru transports turpinās darboties.

Ierobežojumi stāsies spēkā pusnaktī no sestdienas uz svētdienu.

Čārterreisu lidmašīnām ar tūristiem tiks atļauts atgriezties valstī. Polijas aviokompānija LOT paziņoja, ka atcels visus starptautiskos avioreisus no Polijas un Ungārijas.

Uz Polijas robežām ar citām Šengenas zonas valstīm tiks atjaunota robežkontrole uz 10 dienām. Šī robežkontrole var tikt pagarināta vispirms par 20 dienām, bet pēc tam - par vienu mēnesi. Būs atvērti tikai atsevišķi robežkontroles punkti, sacīja iekšlietu ministrs.

Polija arī slēgs mazumtirdzniecības veikalus supermārketos, izņemot aptiekas, pārtikas veikalus, veselības un skaistuma preču veikalus, ķīmiskās tīrītavas un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumus. 

No sestdienas tiks slēgti klubi, kazino, bāri, krodziņi un restorāni, tomēr preču piegādes tiks atļautas.

Tiks aizliegtas arī jebkādas pulcēšanās ar vairāk nekā 50 cilvēkiem, tostarp baznīcās.

"Šie ir grūti lēmumi, bet tie ļaus mums izvairīties no vēl grūtākiem laikiem," sacīja Moraveckis. Viņš teica, ka dažas Rietumvalstis pārāk vēlu ieviesušas šādus pasākumus un Polija grib izvairīties no sekošanas tām.

"Šis ir pēdējais brīdis izlēmīgai rīcībai. Nav laika puspasākumiem," preses konferencē sacīja veselības ministrs Lukašs Šumovskis.

Top komentāri

Jānis
J
Šitais kadrs visu tranzītu iznīcinās! :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas