Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šogad VVD no Inčukalna novada iedzīvotājiem saņēmis 318 sūdzības par smakām

Šogad līdz 1.oktobrim Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde saņēmusi kopumā 318 sūdzības no Inčukalna novada ciematu Meža miers un Griķi iedzīvotājiem par smaku traucējumiem, aģentūra LETA noskaidroja VVD.

Lielrīgas reģionālā vides pārvalde veikusi 99 pārbaudes, kuru laikā konstatēti pieci smaku vienību (OUE/m3) vienā kubikmetrā gaisa pārsniegumi dažādās vietās un no dažādiem smaku avotiem. VVD atklāja, ka sūdzības tiek saņemtas ar mazu laika intervālu un tiek izskatītas vienas pārbaudes laikā par konkrēto periodu. Par smaku traucējumiem ziņo vienas un tās pašas personas, kuru dzīvesvietas atrodas dažādos attālumos no SIA Vangažu nafta teritorijas.

Kā iespējamie smaku traucējumu avoti konkrētajā teritorijā tiek minēti SIA Binders asfaltbetona ražotne, SIA Vangažu nafta naftas bāze, kā arī dzelzceļa vagonu cisternas, kuras izvietotas uz SIA LDz Cargo Rīgas reģionālā centra Vangažu līnijas kravu termināļa infrastruktūras. Par problēmas esamību pārvalde vairākkārt ir informējusi Inčukalna novada pašvaldību un uzņēmumus, tostarp SIA LDz Cargo un VAS Latvijas Dzelzceļš.

22.augusta un 25.augusta pārbaudes laikā SIA Vangažu nafta teritorijā tika konstatēti B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujas nosacījumu pārkāpumi, par kuriem Lielrīgas reģionālā vides pārvalde sākusi lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā.

Dienestā gan atzīst, ka pēdējā laikā saņemto sūdzību skaits ir samazinājies. Lielrīgas reģionālā vides pārvalde iespēju robežās veic kontroles pasākumus un izskata Inčukalna novada iedzīvotāju sūdzības par smaku traucējumiem. Lielākoties, inspektoram ierodoties norādītajā teritorijā, netiek konstatēti pamatoti smaku traucējumi vai arī smaka nav jūtama vispār.

Lai fiksētu un objektīvi izvērtētu traucējošo smaku klātbūtnes pamatotību, pārvalde ir veikusi atsevišķu, nepārtrauktu kontroles funkciju nodrošināšanu SIA Vangažu nafta pieguļošajās teritorijās. Veicot kontroles funkcijas, saņemot iedzīvotāju sūdzības, inspektors norādītajā adresē ieradās divu līdz četru minūšu laikā. Konkrētajos gadījumos sniegtā informācija par stipru un traucējošu smaku neapstiprinājās. Analogas situācijas bijušas arī iepriekš.

Ar 16.septembra lēmumu Lielrīgas reģionālā vides pārvalde veica grozījumus SIA Vangažu nafta B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujā saistībā ar pārkraujamo un uzglabājamo naftas produktu sortimenta paplašināšanu un naftas produktu attīrīšanas iekārtu ierīkošanu. Atļaujas grozījumi tostarp paredz stingrākas prasības attiecībā uz piesārņojošas darbības veikšanu.


Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Kad Liepājā laikrasta Kurzemes Vārds žurnālisti nostājās iedzīvotāju pusē un sacēla troksni par neciešamo smirdoņu ,tad lielie ''kungi'' ar biezajiem maciņiem panāca ka šos nekaunīgos žurnālistus tiesa sodīja ar naudas sodiem !!! ??? Tātad uz riebekļiem Latvijā likumi neattiecas ???
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
varbūt šodien tomēr kāds varētu sameklēt tos riebekļus kuri mūsu acīs padarīja par varoņiem Kurzemes Vārda žurnālistus ! Bet parādīja visai Latvijai ka Liepājā ir kādi ''cilvēki'' kuri drīkst brīvi uzčurāt visiem Liepājā un viņiem par to nekas nebūs !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas