Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Šovasar novērots līdz šim vasaras mēnešos lielākais Covid-19 izplatības pacēlums

Šovasar novērots līdz šim vasaras mēnešos lielākais Covid-19 izplatības pacēlums, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Par to liecina gan Latvijas, gan ārzemju dati, viņš uzsvēra. Jaunie Covid-19 paveidi ir arī spējīgi zināmā mērā apiet iepriekš iegūto imunitāti, viņš atzina.

Perevoščikovs skaidroja, ka vīruss turpina nemitīgi evolucionēt. Un arī šajā vasarā novēro ar jaunu Covid-19 paveidu izplatīšanos saistītu saslimstības pieaugumu.

Viņš uzsvēra, ka ar šo vīrusu, visticamāk, būs jāsadzīvo ilgu laiku. Gada laikā var sagaidīt divus līdz trīs saslimstības pacēlumus.

Pēdējie uzraudzības dati liecina, ka katrs piektais paraugs, kas izmeklēts uz Covid-19, ir pozitīvs. Tas liecina, ka situācija ir līdzīga janvāra sākumā piedzīvotājai, viņš skaidroja.

Speciālists pieļāva, ja cilvēkam ir Covid-19 raksturīgi simptomi, visticamāk, tas arī ir Covid-19.

Aizpagājušajā nedēļā Covid-19 dēļ tika stacionēti 83 pacienti. Tas ir pietiekami liels pieaugums, jo nedēļu iepriekš tie bija 70 gadījumi, skaidroja Perevoščikovs.

Pārsvarā slimnīcās ārstējas pacienti, kas vecāki par 65 gadiem. Kopējais slimnīcu noslogojums gan nav salīdzināms ar to, kas piedzīvots pēdējos ziemas mēnešos, skaidroja speciālists.

Tāpat viņš atklāja, ka pēdējo divu nedēļu laikā miruši deviņi cilvēki, kuriem apstiprināta Covid-19 diagnoze.

Perevoščikovs patlaban aicina ievērot standarta rīcību. Pirmkārt, palikt mājās, ja notikusi saslimšana, un palikt mājās tik ilgi, kamēr ir simptomi, pluss vēl papildus trīs dienas. Ja ir nepieciešams iziet no mājām, viņš aicina lietot sejas masku vai respiratoru. 

Speciālists arī aicina iedzīvotājus, kuriem ir augsts komplikāciju attīstības risks, izvērtēt nepieciešamību apmeklēt plaši apmeklētas vietas un vietas ar sliktu ventilāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas