Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

SPKC: Augstākā saslimstība ar Covid-19 pašlaik vērojama Pierīgā un Latgalē

Pašlaik augstākā saslimstība ar Covid-19 vērojama Pierīgā un Latgalē, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvji.

Pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, vērojams neliels jaunatklāto saslimšanas gadījumu skaita samazinājums par 6,2%. Pagājušajā nedēļā no jauna atklāti vidēji 574 inficētie dienā. Vienlaikus pagājušajā nedēļā par 1,9% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 864 testus.

Pēdējo septiņu dienu laikā par 2,2% pieaudzis Covid-19 stacionēto pacientu skaits, vidēji 66 pacienti dienā, tādējādi saglabājot stabilu tendenci - vidēji 660 pacienti atrodas slimnīcā katru dienu saistībā ar Covid-19.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients pašlaik ir 0,88, nedēļu iepriekš tam esot 1,05. SPKC skaidroja, ka tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

SPKC atzīmēja, ka patlaban vērojama īslaicīga Covid-19 samazināšanās, kas dod cerību līdz ar drošības pasākumu ievērošanu un strauju vakcinācijas aptveres palielinājumu, iespējams, izdosies pieauguma līkni pagriezt uz leju. Eiropā vērojams saslimstības samazinājums. Salīdzinot valstu kumulatīvos saslimstības rādītājus, pieaugums ir trīs valstīs (Dānijā, Latvijā un Lietuvā), Latvija pašlaik ir ceturtajā vietā ar lielāko saslimstības pieaugumu uz 100 tūkstošiem, bet 23 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijā atklāti 147 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi un trīs sasirgušie miruši, liecina SPKC apkopotā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas