Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Sprūds: Dānijas militārā klātbūtne Latvijā stiprina NATO Austrumu flanga aizsardzības spējas

Dānijas militārā kontingenta klātbūtne Latvijā stiprina NATO kolektīvo aizsardzību un Austrumu flanga atturēšanas spējas, pēc tikšanās ar Dānijas aizsardzības ministru Troelu Lundu Pulsenu pauda Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā, amatpersonas šodien tikās, lai pārrunātu reģionālās drošības jautājumus, kā arī daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" attīstību.

Dānijas aizsardzības ministrs uzsvēris, ka dāņu karavīri augstu vērtē Latvijas nodrošinātos sadzīves apstākļus un pateicās Latvijai par sadarbību daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" attīstībā.

Tāpat amatpersonas apsprieda atbalsta sniegšanu Ukrainai, kā arī pārrunāja sadarbību starptautiskajā dronu koalīcijā.

"Latvija augstu novērtē gan Dānijas līdzdalību pirmajā NATO daudznacionālajā brigādē, gan Ādažu bāzē esošā Daudznacionālā divīzijas štāba "Ziemeļi" vadīšanu," uzsvēra Sprūds.

2019.gadā ar mērķi uzlabot Baltijas valstu aizsardzību un stiprināt NATO kolektīvo atturēšanu un aizsardzību tika atklāts Daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi", kurā Latvija un Dānija ir uzņēmušās ietvarvalstu lomu. Štābs nodrošina vienotu komandvadību Baltijas reģionā.

2023.gada vasarā daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi" sasniedza pilnu kaujas gatavību, izpildot nepieciešamās prasības, lai pilnvērtīgi spētu nodrošināt situācijas izpratni par drošību reģionā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas