Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stacionēti vēl 68 Covid-19 pacienti, slimnīcās ievietoto kopskaitam pieaugot līdz 1153

Aizvadītajā diennaktī stacionēti 68 Covid-19 pacienti, tostarp viens pārvests, savukārt slimnīcās esošo kopskaits pieaudzis līdz 1153, kas ir par 44 vairāk nekā vakar, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Pagājušajā diennaktī stacionēto skaits bijis zemākais kopš 13.decembra.

No visiem stacionētajiem 1052 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, kas ir par 45 pacientiem vairāk nekā svētdien. Tikmēr smagā stāvoklī esošo Covid-19 pacientu skaits kopš svētdienas ir samazinājies par vienu sasirgušo un patlaban stacionāros aprūpi saņem 101 šāds pacients.

Pagājušajā diennaktī no slimnīcām izrakstīti 13 pacienti, savukārt Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ziņoja, ka vēl trīs Covid-19 pacienti miruši.

Kopš Covid-19 parādīšanās kopumā 5562 sasirgušie pametuši stacionārus.

Kā vēstīts, 19.janvārī valdības un Krīzes padomes kopsēdē skatītā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra prezentācijā bija teikts, ka, pārprofilējot vēl 43 gultasvietas, Covid-19 slimniekiem visā Latvijā varētu būt pieejama 1221 gultasvieta.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā atklāti 223 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Līdz ar to Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 61 231, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 1114, kas ir 1,82% no visiem inficētajiem.

Svētdien Latvijā veikts 3901 Covid-19 tests, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī bijis 5,7%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējās 14 dienās kopumā inficējušās 11 332 personas. Savukārt 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā pēdējās diennakts laikā sasniedza 594 gadījumus.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas