Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stroda lietā aizturēts arī Daimler krimināllietā apsūdzētais Zeihmanis

Otra VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) valdes locekļa Edgara Stroda lietā aizturētā persona ir saistīta ar kādu kapitālsabiedrību, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iepriekš paziņoja, ka lietā ir aizturētas divas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību, tomēr to personības neatklāja. Latvijas televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka otrs aizturētais ir bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra tā laika padomnieks uzņēmējs Armands Zeihmanis.

LETA jau ziņoja, ka Zeihmanis patlaban ir apsūdzētā statusā tā dēvētajā Daimler kukuļošanas krimināllietā, kuru jau vairākus gadus skata Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Zeihmanim apsūdzība Daimler krimināllietā uzrādīta par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas lielā apmērā atbalstīšanu. 

Firmas.lv informācija liecina, ka Zeihmanis patlaban ir amatpersona SIA Viesnīca Vita. Šis uzņēmums ir izslēgts no PVN maksātāju reģistra un 37% tā kapitāldaļu pieder Leonardam Tenim, kurš arī atrodas uz apsūdzēto sola tā dēvētajā Daimler krimināllietā, savukārt 63% - viņa sievai Vitai Zeihmanei, kura arī apsūdzēta Daimler lietā.

Tāpat Zeihmanis arī ir valdes loceklis grāmatvedības pakalpojumu uzņēmumā SIA Audaks.

Jau ziņots, ka Strodu KNAB aizturēja otrdien. Tāpat KNAB pie Stroda veicis kratīšanu. Likums paredz, ka personu var aizturēt līdz 48 stundām. Ja persona tiek atzīta par aizdomās turēto, tad pēc nepieciešamības var piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par kura piemērošanu pēc izmeklētāja ierosinājuma lemj tiesa.

KNAB publiski paziņojis, ka biroja darbinieki otrdien veic neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tostarp ne mazāk kā 15 tiesas sankcionētas kratīšanas. Šādas darbības īstenotas, pamatojoties uz aizdomām par valsts amatpersonas izdarītiem iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar publisko iepirkumu organizēšanu ceļu būves nozarē un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Kriminālprocess sākts šogad 27.jūnijā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, izvairīšanos no valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas un par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. 

KNAB rīcībā esošie fakti norāda, ka LVC amatpersona 2017. un 2018.gadā, iespējams, ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un, vienlaicīgi pārkāpjot valsts amatpersonai noteiktos ierobežojumus, sniedza citām personām - iespējamiem iepirkumu pretendentiem - informāciju par valsts akciju sabiedrības plānotajiem iepirkumiem autoceļu uzturēšanā un atjaunošanā.

LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno autoceļu attīstību, organizē iepirkumus valsts pasūtījumiem valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem.

Top komentāri

uts
u
Vai Zeihmaņa tiesa process nav "aizķēries"par 13 gadiem??? Vai Eiropas partneri, kas bija iesaistīti nav atsēdējuši jau 5-7 gadus piespriestos sodus? Vai Latvija ir parodija tiesiskuma vai pareizāk sakot beztiesiskuma gadījumā, nespējot iesēdināt 100% pierādītus smagus ekonomiskos noziegumus pret valsti?
bij.deputāts
b
Kaut kas traks: Visi mani bijušie draugi....
Zandis
Z
Ja vainigi tad abus publiski nosaut vai pakart, pietiek aukleties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas