Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Studenti meklēs risinājumus mobilitātes uzlabošanai Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā

Inovāciju platformas "Demola Latvia" rudens sezonā studenti piedāvās inovatīvus risinājumus 11 problēmsituācijām, ko definējuši Latvijas uzņēmumi un organizācijas, tajā skaitā meklēs veidus, kā pilnveidot mobilitāti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, aģentūru LETA informēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja Lāsma Vaivare.

Studentu komandas arī izstrādās rīkus, kas motivēs vairāk kustēties bērnus un pusaudžus ar traumām, palielinātu svaru, onkoloģiskām saslimšanām vai ierobežotām pārvietošanās iespējām.

Jaunā "Demola Latvia" sezona sāksies 29.septembrī. Studenti, kas ieinteresēti dalībai programmā, tiek aicināti līdz 15.septembrim atstāt savu kontaktinformāciju mājaslapā "demola.lv/students". Pilns dalības pieteikums jāaizpilda "idejubanka.lv".

Savukārt piektdien, 10.septembrī, plkst.15 tiešsaistē "Facebook" tiks rīkota "Demola Latvia" informatīvā stunda, kurā varēs iegūt informāciju par pieteikšanos, dalības nosacījumiem un ieguvumiem.

Vaivare norādīja, ka 11 problēmsituācijas studentu komandām piedāvā "Sadales tīkls", "Mitau Prefab", "Valmiermuižas alus", "Torena Investīcijas", "MoIPort" un "Valsts Nekustamie īpašumi", kas piedalījās arī iepriekšējā sezonā un atzinīgi novērtēja studentu veikumu, pētot iespējas, kā attālināti apsekot un novērtēt zemes platības. Uzņēmums iegādājās pētījumu, lai attīstītu digitālus risinājumus. Rudens sezonā uzņēmums ieinteresēts rast veidus, kā attālināti uzraudzīt būvlaukumus, lai samazinātu drošības pārkāpumus.

Savukārt uzņēmums "Mikrotīkls" atbalstīs piecu problēmsituāciju risināšanu. Izaicinājumi saistīti ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, Latvijas augstas veiktspējas skaitļošanas kompetences centru "SuperS" un viedpilsētas inovāciju telpu "Vefresh". "Vefresh" gadījumā studentiem būs jāpiedāvā savs redzējums, kā uzlabot dažādu pasažieru grupu piekļuvi Čiekurkalna dzelzceļa stacijai un operatīvi informēt cilvēkus par plānotiem ceļu remontiem un ar to saistītiem apgrūtinājumiem satiksmei.

Jaunās sezonas problēmsituācijas saistītas gan ar informāciju tehnoloģiju (IT) un dažādu tehnisku risinājumu izpēti un izstrādi, gan mārketingu un pat tekstilmateriālu otrreizēju pārstrādi, par ko jauniešus domāt aicina "Torena Investīcijas".

"Demola Latvia" ir sadarbības platforma studentiem, uzņēmumiem un universitātēm. Studentiem tā dod iespēju strādāt starpdisciplinārās komandās biznesa vidē. Savukārt uzņēmumiem tā ir iespēja bez augsta finansiāla riska ienest kompānijā jaunas kompetences un idejas, izveidot kontaktus ar motivētiem, talantīgiem studentiem, kā arī iegūt inovatīvu un dzīvē ieviešamu risinājumu. 

"Demola Latvia" īsteno RTU sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU), bet tajā piedalīties var arī citu augstskolu studenti. Piedaloties programmā, studenti var pretendēt uz 200-228 eiro lielu ikmēneša stipendiju. Ideju izpētei un īstenošanai komandām pieejams arī līdz 2500 eiro liels atbalsts.

Programma tiek īstenota jau septiņus gadus, tajā līdz šim piedalījušies vairāk nekā 100 uzņēmumu un 550 studentu. Kopš 2019.gada tā ir daļa no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēta projekta "Inovāciju granti studentiem".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas