Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ticīgo svētkos Aglonā piedalīsies arī prezidents un premjers

Arī Valsts prezidents Valdis Zatlers un premjers Valdis Dombrovskis (JL) nākamsestdien piedalīsies katoļu svētkos Aglonā.Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa pastāstīja, ka ar dalību Aglonas svētkos V.Zatlers vēlas turpināt iepriekšējo prezidentu iesākto tradīciju būt kopā ar katoļiem šajos viņiem nozīmīgajos svētkos.

Prezidents uz Aglonu devās arī pērn.Aglonā nākamnedēļ notiks Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki, kas sāksies jau otrdien, bet kulmināciju sasniegs sestdien vakarā ar svētku galveno misi.Ik gadu svētkus apmeklē vairāki desmiti tūkstoši ticīgo un daudzi no viņiem uz Latgali dodas vairākas nedēļas ilgos svētceļojumos.Dievmātei Jaunavai Marijai veltītā Aglonas baznīca iesvētīta 1751.gadā. 1980.gadā Romas pāvests Jānis Pāvils II katedrālei piešķīra bazilikas statusu. Savukārt 1993.gada septembrī Aglonā viesojās Romas pāvests Jānis Pāvils II.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas