Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Topošo Iekšējās drošības biroju izvietos Valdemāra ielā

Topošais Iekšējās drošības birojs atradīsies bijušajā Finanšu policijas pārvaldes (FPP) ēkā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 1A.

Lai nodrošinātu biroja funkciju izpildi, valdība šodien atļāva Iekšlietu ministrijai uzņemties ilgtermiņa saistības 2015.-2018.gadam, nepārsniedzot 479 952 eiro, transportlīdzekļu nomas maksas segšanai, kā arī 2015.-2025.gadam, nepārsniedzot 1 842 611 eiro, nekustamā īpašuma Valdemāra ielā 1A nomas maksas segšanai valsts akciju sabiedrībai Valsts nekustamie īpašumi.

Tāpat valdība atļāva finanšu ministram pēc attiecīgu Iekšlietu ministrijas priekšlikumu saņemšanas precizēt likuma Par valsts budžetu 2015.gadam pielikumu.

Jau ziņots, ka Saeima pērn decembrī pieņēma likumu, kas nosaka Iekšējās drošības biroja izveidi iekšlietu un cietumu amatpersonu kontrolei. Birojs būs iekšlietu ministra pārraudzībā un darbību sāks 2015.gada 1.novembrī.

Šī biroja darbinieku uzdevums ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu, izņemot Drošības policijas, amatpersonas un darbinieki, Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki. Kopumā birojs kontrolētu apmēram 20 000 iekšlietu un cietumu amatpersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas