Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trešdien atklāti 150 Covid-19 gadījumi un reģistrēts viens mirušais

Aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 150 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemts viens ziņojums par ar šo slimību saistītu nāves gadījumu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Saslimstības ar Covid-19 divu nedēļu kumulatīvais rādītājs diennakts laikā ir pieaudzis no 96,6 līdz 98,9 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Aizvadītajā diennaktī mirušais Covid-19 pacients bijis vecumā no 70 līdz 79 gadiem.

No pēdējo 24 stundu laikā atklātajiem gadījumiem 125 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši, bet 25 - vakcinēti.

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 23 697 Covid-19 izmeklējumi un pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 0,6%. Pēdējo reizi lielāks pēdējā diennaktī veikto testu skaits bija 6.maijā, kad SPKC ziņoja par 23 852 veiktiem testiem.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts kopumā 141 686 cilvēkiem, bet miris 2571 ar šo slimību sasirgušais.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējo 14 dienu laikā kopumā inficējušies 1872 cilvēki, bet pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem.

Šonedēļ Latvijā sākta skolēnu masveida testēšana pret Covid-19 pirms mācību gada sākuma. Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) brīdināja, ka, sākot testēt visus skolēnus, Covid-19 saslimstības rādītāji valstī noteikti pieaugs.

Kā vietnē "Twitter" norāda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaitam pārsniedzot 100, ir palielināts slimnīcās pieejamo Covid-19 gultu skaits, tādējādi nodrošinot slimnīcu gatavību nepieciešamības gadījumā.

Jau ziņots, ka Latvijas slimnīcās aizvadītajā diennaktī ievietoti 20 Covid-19 pacienti, stacionēto skaitam pieaugot no 97 līdz 104, liecina Nacionālā veselības dienesta sniegtā aktuālā informācija.

Tikmēr pagājušās diennakts laikā no ārstniecības iestādēm izrakstīti 11 Covid-19 pacienti.

Patlaban Latvijas slimnīcās ārstējas 89 Covid-19 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu un 15 ar smagu slimības gaitu. Tādējādi 14,4% stacionēto šobrīd ir ar smagu slimības gaitu.

Pēdējo reizi vairāk stacionēto bija 2.jūlijā, kad ārstniecības iestādēs ārstējās 113 Covid-19 pacienti.

Līdz šim no stacionāriem izrakstīti kopumā 14 520 Covid-19 pacienti.Šonedēļ Latvijā sākta skolēnu masveida testēšana pret Covid-19 pirms mācību gada sākuma. Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) brīdināja, ka, sākot testēt visus skolēnus, Covid-19 saslimstības rādītāji valstī noteikti pieaugs.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas