Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Turpina vākt parakstus gan par Uzvaras pieminekļa nojaukšanu, gan saglabāšanu

Interneta vietnē "peticijas.com" turpinās parakstu vākšana par divām pretēja viedokļa petīcijām - vienā no tām tiek uzstāts uz pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" demontāžu, otrā - uz šī pieminekļa saglabāšanu.

Šīs ir divas no šajā interneta vietnē vispopulārākajām petīcijām. Pirmo parakstījuši 3200 aktīvisti, otro nedaudz vairāk jeb 3367. Abas petīcijas tika izveidotas gadu atpakaļ - neilgi pēc tā dēvētā valodu referenduma, kurš notika 2012.gada 18.februārī.

Dienu pēc 18.februāra tautas nobalsošanas interneta vietnē tika izveidota patlaban vispopulārākā petīcija "Atstāt Uzvaras pieminekli", kuru no 2590 dažādām IP adresēm parakstījuši 3367 cilvēki. "Mēs parakstāmies un gribam, lai Uzvaras piemineklis būtu atstāts! Tā ir piemiņa mūsu Otrā pasaules kara veterāniem!" teikts petīcijā.

Savukārt otra petīcija "Aizvākt Uzvaras pieminekli un aizliegt komunistu simbolus" tika izveidota nedēļu pēc valodu referenduma - pagājušā gada 25.februārī, un to no 2766 dažādām IP adresēm parakstījuši 3200 cilvēki. "Par Uzvaras pieminekļa demontāžu un aizvākšanu no Rīgas Uzvaras parka. Ja atkritumu poligoni to atsakās uzņemt, tad vienīgā piemērotā vieta šim stabam ir uz Latvijas-Krievijas robežas kā robežstabam," teikts petīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas