Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Tvitera lietotāji un google.lv sveic Latviju dzimšanas dienā

Tvitera lietotāji šodien ar dažādiem vēlējumiem sveic Latviju 93.dzimšanas dienā - savus vēlējumus valstij un tās pilsoņiem tviterī raksta gan amatpersonas, gan Latvijā un ārzemēs dzīvojoši latvieši, novēroja aģentūra LETA.

Latvijas dzimšanas dienu atzīmē arī informācijas tehnoloģiju kompānijas google.lv meklētājs - tā "seja" jeb burti google.lv šodien iekrāsoti sarkanbaltsarkani, bet "g" burta vietā redzama sakrustota lentīte Latvijas valsts karoga krāsās.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) savā sveicienā tviterī raksta: "Apsveicu visus Latvijā un visus mūsu valsts patriotus pasaulē Latvijas dzimšanas dienā! Latvija lepojas ar savu tautu, tradīcijām un vēsturi."

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs raksta: "Labrīt un priecīgus svētkus! 93 gadi, tas nav maz, bet kam vēl nav miljons, tas var!"

Valsts prezidents oficiālajā Rīgas pils kontā novēl: "Sveicu Latvijas 93.dzimšanas dienā! Latvijas stiprums ir tās cilvēkos. Tikai mūsu pašu rokās ir mūsu un arī mūsu Latvijas liktenis."

Savukārt aizsardzības ministrs Artis Pabriks vēl: "Patriotisma pilnus un līksmus svētkus, lai lepnums sirdī par savu tautu un zemi!"

Eksprezidents, tagad Saeimas deputāts Valdis Zatlers (ZRP) sūta sirsnīgu sveicienu valsts svētkos un vēl, lai izdodas piedzīvot patiesu svētku gaisotni.

Citi tvitera lietotāji vēl daudz laimes dzimšanās dienā Latvijai un jaukus svētkus.

Jau ziņots, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 93.gadadiena Rīgā tiks svinēta ar plašu pasākumu programmu.

Svinības sākās plkst.9 ar ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, bet plkst.11 notiks tradicionālā Nacionālo bruņoto spēku vienību militārā parāde 11.novembra krastmalā, kurā piedalīsies ne tikai regulāro spēku un Zemessardzes vienības, bet arī Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta vienības.

Dienas laikā svinīgie pasākumi paredzēti arī pie Brīvības pieminekļa - plkst.14 pie pieminekļa notiks ziedu nolikšanas ceremonija, bet no plkst.19.30 muzicēs profesionālais pūtēju orķestris Rīga un dziedās Kārļa Beinerta Rīgas koru grupa, korus pavadīs pianisti Madars Kalniņš un komponists Mārtiņš Brauns.

Plkst.18 Rīgas pilsētas kanālā iepretim Bastejkalnam tiks iedegta uguns skulptūra Rīgas dziesma. Uguns skulptūra atradīsies uz pontoniem kanāla vidū, un to veidos trīs daļas.

Plkst.20 Valsts prezidents Andris Bērziņš pie Brīvības pieminekļa teiks svinīgu uzrunu, bet svinības pēc tam turpināsies 11.novembra krastmalā, kad ikviens iedzīvotājs plkst.21 tiek aicināts uz kopīgu Latvijas himnas dziedāšanu, pēc kuras uzreiz sekos svētku uguņošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas