Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Ušakovs pozitīvi vērtē Latvijas "radikālo politisko spēku" neievēlēšanu EP

Pozitīvi vērtējams, ka Eiropas Parlamentā (EP) no Latvijas nebūs iekļuvuši "radikāli noskaņotie politiķi", šādu viedokli aģentūrai LETA pauda partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs.

Vērtējot neoficiāli izskanējušos vēlēšanu rezultātus, Ušakovs norādīja, ka vēlēšanās panākumus, visticamāk, nav guvuši radikālie politiķi ne no vienas puses, kā piemēru minot Liānu Langu no JKP.

"Saskaņa" vienu EP mandātu, visticamāk, būšot ieguvusi, un tas esot partijas biedru nopelns, dodoties pie vēlētājiem, lai pārliecinātu viņus piedalīties vēlēšanās. Partijas aktivitāte Latgalē un Latvijas pierobežā ļāvusi sasniegt šādu panākumu.

Vērtējot vēlētāju zemo aktivitāti Latgalē, Ušakovs izteicās - ja nebūtu "Saskaņas" kampaņas, visticamāk, šī aktivitāte būt vēl daudz zemāka, jo cilvēki neesot pat zinājuši, ka vēlēšanas notiek. Negatīvi situāciju ietekmējis arī tas, ka nav bijis ļauts uzrunāt vēlētājus krievu valodā.

Savukārt "Jaunās vienotības" iesējamos panākumus šajās vēlēšanās Ušakovs skaidroja ar saraksta līdera Valda "Dombrovska faktoru".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka EP vēlēšanās Latvijā līderos ir partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

JV un NA varētu būt ieguvušas pa diviem mandātiem EP, savukārt AS, "Latvija pirmajā vietā", "Progresīvie", "Saskaņa" un "Latvijas attīstībai" - pa vienam mandātam, pārējiem politiskajiem spēkiem paliekot "aiz svītras".

Centrālā vēlēšanu komisija oficiālos vēlēšanu rezultātus atklās tikai pusnaktī naktī uz pirmdienu.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās kopumā Latvijā kandidēja 16 saraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas