Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz Latgali vilinās ar nodokļu atlaidēm

Investoru piesaistei izmantos speciālo ekonomisko zonu (SEZ) un tās sniegtās uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, vēsta laikraksts Dienas Bizness.

To paredz otrdien valdībā akceptētais Latgales speciālās ekonomiskās zonas likumprojekts, kurš gan vēl jāpieņem Saeimā. Tas veidots pēc analoģijas ar nosacījumiem, kādi ietverti Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likumā. Paredzēts, ka SEZ teritorijas lielums nevarēs pārsniegt 5% no Latgales reģiona platības.

Ministru kabinetam būs deleģētas tiesības noteikt teritoriju sarakstu Latgales reģionā, uz kurām attieksies speciālās ekonomiskās zonas statuss. Pēc valdībā iesniegtajiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas datiem, šādas teritorijas varētu būt 18 pašvaldībās, ieskaitot Daugavpili. Plānots, ka Latgales SEZ pastāvēs līdz 2035. gada 31. decembrim. Uzņēmumi, kas veiks ieguldījumus Latgales SEZ, varēs pretendēt uz tiešo nodokļu atvieglojumiem, proti, uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm.

Visu rakstu Uz Latgali vilinās ar nodokļu atlaidēm lasiet 16. decembra laikrakstā Dienas Bizness.

Top komentāri

!
!
Klajā nācis Latgales pasaku 75. sējums.
VVZ
V
Kā teicis mans draugs Saņka- "Čļenom ņedojob- jaicami nedošļopaješ!". Tulkojums apmēram tāds- "Ja ar locekli neesi izdarījis visu, kā nākas, tad ar olām jau nepieplakšķināsi!". Latgale sen ir izputināta un vide ir degradēta, visi potenciālie darbinieki jau sen ir Īrijā vai Rīgā, un ar kaut kādām sūda "atlaidēm" nevienu tur neiedabūsi! Vēl jo vairāk tāpēc, ka nodokļu politika Latvijā ir stipri mainīga- šodien ir tā, rīt var būt pavisam savādāk, jo kādam atkal vajag naudu. Un vēl kaut kādi 5% teritorijas ierobežojumi! Gribu redzet tos, kuri uz šī plikā āķa uzķersies.
...
.
Tādas zonas veiksmīgi darbojas tikai autoritārās valstīs Āzijā, bet ne attīstītajās valstīs. Patiešām pasaku sējums un naudas izmešana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas