Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Uzbrūk birokrātijas pūķim, bet nespēj to nokaut

Kaut Valsts kancelejas iniciatīva – portāls Mazinām slogu - saņēmusi 280 ierosinājumu, birokrātija vēl aizvien zeļ, jo tās apkarošana pašlaik ir pārāk formāla, ceturtdien, 8.maijā, vēsta laikraksts Dienas Bizness.Visbiežāk iniciatīva bijusi saistīta ar Elektronisko deklarēšanās sistēmu, publiskajiem iepirkumiem, savstarpējo iestāžu nesadarbošanos un neskaidrībām par Eiropas Savienības līdzfinansētajiem projektiem un liekajām formalitātēm.

Sadzīvisks piemērs – Valsts policija no personas pieprasa ierasties policijā un uzrādīt nekustamā īpašuma pirkšanas/pārdošanas līgumu par 2002.gadā noslēgtu darījumu. _"_Uz atbildi, ka darījums reģistrēts zemesgrāmatā, tiek saņemta atbilde, ka viņiem nav pienākuma skatīties zemesgrāmatā – nāciet un uzrādiet. Lieliski! Es pamēģināju cilvēkiem palīdzēt. Valsts kancelejai ir portāls Mazinām slogu, tāpēc nolēmu uzrakstīt problēmu un priekšlikumus. Uzrakstīju un konstatēju brīnuma lietu – portālā parādās tikai tie iedzīvotāju iesniegumi, uz kuriem valsts pārvalde jau sagatavojusi atbildi. Respektīvi – neredzēju, kas ar manu iesniegumu bija noticis,” piemēru Dienas Biznesam stāstīja IT uzņēmuma Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts. Viņa priekšlikums tika iesniegts pērnā gada 22.novembrī, bet atbilde saņemta vien pēc informācijas nodošanas premjerei Laimdotai Straujumai (Vienotība) un atspoguļošanas Dienas Biznesā."Tas ir labi, ka visiem interesentiem ir iespēja izteikt savus priekšlikumus birokrātijas pūķa apkarošanā, taču svarīgākais jautājums ir par rezultātiem – nocirstām birokrātijas pūķa galvām," Dienas Biznesam atklāja bijušais Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības sadarbības padomes priekšsēdētājs Andris Lasmanis. Viņš norādīja – sevišķi grūti birokrātijas džungļos ir orientēties mazajiem uzņēmējiem un vienkāršajam cilvēkam, kuram nav iespēju nolīgt zinošus "pavadoņus".Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane atzina – kā jau jebkurai iniciatīvai, arī šai laika gaitā atklājušās nepilnības. Proti – cilvēki ievieto savu problēmu portālā Mazinām slogu, VK informē atbildīgo iestādi, taču pēdējā kaut kādu iemeslu dēļ nesteidzas sniegt atbildi. Tomēr 280 ierosinājumi, turklāt reāli iedzīvināmi, esot labs rādītājs administratīvā sloga samazināšanas sfērā, kas ir visai specifiska, uzskata Dreimane. VK arī uzsver, ka daudzi no tiem jau materializējušies dzīvē.Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas Bizness ceturtdien, 8.maijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas