Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VADC lūdz visu asins grupu donoru palīdzību

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz donoru atsaucību, lai nodrošinātu nepieciešamo asins krājumu un slimnīcu pieprasījumu pēc asins komponentiem. Šobrīd tiek gaidīti visu asins grupu donori.

Salīdzinot ar ārkārtējas situācijas izsludināšanas sākuma posmu, donoru kustība ir uzlabojusies, tomēr  tā joprojām nav tādā līmenī, lai uzturētu pietiekamas asins krājuma rezerves. "Šis ir izaicinājumiem pilns laiks mums visiem, bet donoriem lūdzam būt tikpat aktīviem kā iepriekš. Ņemot vērā, ka daudzu uzņēmumu darbinieki joprojām strādā attālināti, izbraukumi uz uzņēmumiem nenotiek, līdz ar to šobrīd dodamies tikai ierastajos izbraukumos uz publiskām vietām un pašvaldībām. Jūtam, ka cilvēki joprojām ir piesardzīgi,  kas ir ļoti pareizi, taču ļoti gaidām visus, kuri ir pārliecināti par savu veselības stāvokli un vēlas palīdzēt smagi slimiem pacientiem," stāsta VADC direktore Egita Pole.

Asinis iespējams ziedot VADC Sēlpils ielā 9, Donoru pieņemšanas vietā Merķeļa ielā 11 un Gaiļezers, Hipokrāta ielā 2, Asins sagatavošanas nodaļās visā Latvijā, kā arī specializētā autobusa izbraukumos:

  • 28.05. T/c Domina, Ieriķu iela 3, no plkst. 12.00 līdz 16.00.
  • 29.05. T/c Riga Plaza, Mūkusalas iela 71, no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Ziedot asinis ir aicināti tikai tie cilvēki, kuri ir pilnīgi pārliecināti par savu veselības stāvokli, pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārpus Latvijas teritorijas, izņemot tās valstis, kurās noteikts vēl ilgāks aizliegums*, un nav bijuši saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar COVID-19, kā arī personai nav novērotas akūtas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes. Pirms ierašanās kādā no ziedošanas vietām, VADC lūdz iepazīties ar aktuālo informāciju donoriem VADC mājaslapā www.donors.lv.

Visās donoru pieņemšanas vietās tiek ievēroti pastiprināti piesardzības pasākumi, lai garantētu drošu vidi. VADC prioritāte ikdienā un it īpaši šajā periodā ir rūpēties gan par VADC personāla, gan donoru drošību, kā arī nodrošināt drošus asins komponentus slimnīcām.

Jaunākā informācija par asins ziedošanu, izbraukumiem un darba laikiem: www.donors.lv un sociālo tīklu kontos. VADC bezmaksas uzziņu tālrunis: 8000 0003.

*Ilgums var būt 28 dienas vai 6 mēneši, kas atkarīgs no valsts, konkrētā laika perioda, un  tur izplatītākajām slimībām. Plašākā informācija VADC mājaslapas sadaļā Endēmisko valstu karte: https://www.vadc.lv/donoriem/endemisko-valstu-karte .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas