Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vaidere ievēlēta par Eiropas Enerģētikas foruma finanšu direktori

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (JV) ievēlēta par Eiropas Enerģētikas foruma finanšu direktori, aģentūru LETA informēja Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Vaidere norādīja, ka jūtas pagodināta ieņemt šo amatu, kas ļaus pārvaldīt organizācijas budžetu un veidot Eiropas enerģētikas politikas prioritātes. Politiķe akcentēja, ka, darbojoties forumā, jau kopš 2004.gada viņa ir iestājusies par Latvijas enerģētikas neatkarību no Krievijas, un šajā jomā panākts nozīmīgs progress.

"Tagad uzmanības centrā nonākusi Eiropas zaļā kursa ieviešana - jānodrošina videi draudzīga enerģija, kas vienlaikus būtu arī cenu ziņā pieejama ikvienam," uzsvēra deputāte.

Eiropas Enerģētikas forums ir organizācija, kas veicina viedokļu apmaiņu starp Eiropas lēmumu pieņēmējiem un enerģētikas nozares pārstāvjiem. Tas palīdz EP deputātiem veidot labāku enerģētikas un klimata politiku, kas ir praktiski īstenojama.

"Enerģētikas forumā tiek apspriesti dažādi Latvijai būtiski jautājumi, ieskaitot starpvalstu infrastruktūras izbūvi, energoefektivitātes uzlabošanu un atjaunojamo energoresursu attīstīšanu, izmantojot Eiropas finansējumu," skaidroja deputāte, kura strādā EP Vides un Ekonomikas komitejā.

Vaidere Eiropas Enerģētikas forumā aktīvi darbojas jau kopš 2004.gada. Ieņemot finanšu direktores amatu, kas ir otrs atbildīgākais organizācijā, viņa kopā ar foruma prezidentu Ježiju Buzeku - bijušo Polijas premjerministru un EP prezidentu - lems gan par foruma līdzekļu izmantošanu, gan saturiskajām prioritātēm.

Šogad tiek atzīmēti 25 gadi kopš Eiropas Enerģētikas foruma dibināšanas. Starp tā biedriem atrodami daudzi Eiropas Savienības vadošie politiķi no dažādām politiskajām frakcijām, kā arī teju 100 enerģētikas nozares asociācijas un uzņēmumi, piemēram, Shell, Neste un Eurelectric. Ik gadu forums organizē vairākus desmitus pasākumu saistībā ar enerģētiku, klimata politiku un transporta nozari, skaidroja Salmgriezis.

 

Top komentāri

loģiski domājot
l
Visgaišākais mūsu cilvēks Eiropas parlamentā. Viņa arī tur nopietni strādā, pretstatā pārējiem mūsu "bundzeniekiem", kuri tur tikai atsēd un saņem algas.
Pensionārs
P
Esmu priecīgs!
loģiski domājot
l
Iepriekšējo sasaukumu laikā viņa mūsu zemnieku subsīdiju aizstāvībai uzstājās četras reizes vairāk, kā Zīle un padsmit reizes vairāk par Godmani.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas