Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vairāki Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumi tiks nodoti Valsts vides dienestam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 30.martā izdevusi rīkojumu par vairāku Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) uzdevumu nodošanu Valsts vides dienestam (VVD), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Rīkojumā DAP uzdots piecu darba dienu laikā apzināt visus resursus, kas nododami VVD, lai tas veiktu vairākus DAP nolikumā minētos uzdevumus, proti, īpaši aizsargājamo dabas teritoriju, sugu un biotopu, kā arī mikroliegumu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu ievērošanas kontroli, atļauju izsniegšanu, anulēšanu, to darbību apturēšanu, atzinumu un saskaņojumu sniegšanu dabas aizsardzības jomā saskaņā ar dabas aizsardzību regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

Rīkojuma izpildes kontroli uzdot veikt valsts sekretāra vietniecei Elitai Turkai. Rīkojumu parakstījis valsts sekretārs Edvīns Balševics.

Jau iepriekš vēstīts, ka VARAM plāno īstenot dabas aizsardzības institūciju reformu.

Pēc VARAM pārstāvju 16.februārī paustā, šā gada 30.janvārī izveidota darba grupa, lai vērtētu, kā optimizēt dažādu iestāžu administratīvās procedūras, ar mērķi "efektīvāk izmantot pieejamos resursus, lai tos pēc iespējas vairāk novirzītu pamatfunkciju veikšanai".

To, kādas pēc būtības izmaiņas varētu ieviest iecerētā reforma un vai kāda no iestādēm varētu tikt arī likvidēta vai apvienota, ministrijā tobrīd nepaskaidroja.

Savukārt aģentūra LETA noskaidroja, ka februāra sākumā darba grupā notikušas konsultācijas ar Salaspils Nacionālā botāniskā dārza, Latvijas Dabas muzeja un Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvjiem.

VARAM pārziņā ir tādas iestādes kā Valsts vides dienests, Vides pārraudzības valsts birojs, Dabas aizsardzības pārvalde, Latvijas Dabas muzejs, Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī un Valsts reģionālās attīstības aģentūra.

Top komentāri

Zaļaiskursspuszaļais
Z
Cerams, ka plaši sazaļojušais "zaļo elku " pielūgsmes mehānisms krīzes apstākļos no naudas trūkuma sāks čīkstēt un sabruks pavisam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas