Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība aicinās Saeimas komisiju papildināt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu vērsties pie Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas ar aicinājumu papildināt Rīgas domes atlaišanas likumprojektu.

Vēstulē komisijai valdība norādīs, ka saskaņā ar Rīgas domes sniegto informāciju pašvaldībā kvoruma trūkuma dēļ nav notikušas trīs sasauktās sēdes. Vienlaikus ministrija konstatējusi arī to, ka Rīgas dome normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un termiņos nav pieņēmusi saistošos noteikumus par 2020.gada pašvaldības budžetu, kas savukārt var būtiski ietekmēt Rīgas pilsētas attīstības projektus un plānoto iniciatīvu īstenošanu.

"Izvērtējot augstāk minēto, un ņemot vērā iepriekšējā periodā konstatētos vairākkārtējos pārkāpumus atkritumu apsaimniekošanas jomā, secināms, ka politiskā situācija Rīgas domē liecina par ilgstošu politisku nestabilitāti un nespēju pieņemt pašvaldībai svarīgus lēmumus un nav sagaidāms, ka domes darbspēja šajā sasaukumā var atjaunoties," pauž VARAM.

Tā kā Saeima otrajā, galīgajā lasījumā vēl nav skatījusi likumprojektu par domes atlaišanu, kurš balstīts uz Atkritumu apsaimniekošanas likumā, likumā Par pašvaldībām un citos normatīvajos aktos noteikto pašvaldības autonomo funkciju nepildīšanu, ministrija aicina valsts pārvaldes darba efektivizēšanas nolūkā neveidot vēl vienu atsevišķu likumu par Rīgas domes atlaišanu, bet gan papildināt jau esošo.

Jau ziņots, ka politisko vienošanos rezultātā Rīgas domē sasauktās sēdes kvoruma trūkuma dēļ nenotika 5.februārī plkst.9.30 un plkst.13, kā arī 6.februārī plkst.10 un plkst.17.30.

Trīs nenotikušas sēdes ir viens no iemesliem, kas dod Saeimai tiesības lemt par konkrētās vietvaras atlaišanu.

 

Top komentāri

mierīgs jautājums
m
Vai jūs ar to pašu muti ēdat ar kuru 'ķēzat komentārus?
Jānis
J
Kamēr ministrus nesauks pie atbildības, tostarp kriminālatbildības, tikmēr šie darīs, kas ienāk prātā, bet tautas dzīves līmenis kritīsies, kā tas notiek tagad. Kariņš - iejaucies Latvenergo padomes konkursa komisijas darbā Bordāns - pilnvaru pārsniegšana, panākot Lemberga iekļaušanu ASV teroristu sarakstos, neatļauta, nepamatota darbība pret Latvijas pilsoni; Ārlietu ministrs - bezdarbība Misānes lietā Izglītības ministre - patvaļa Universitātes rektora lietā. Un tā mēs varam ko pateikt teju par katru ministru, likumi šiem nav rakstīti!
Dāvis
D
SLIMAIS AMREIKĀŅU TUALETES PAPĪRS KNARIŅŠ NOJŪDZIES :)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas