Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valdībā arī turpmāk lēmumus Covid-19 ierobežošanai pieņems pakāpeniski

Valdībā arī turpmāk lēmumus Covid-19 ierobežošanai pieņems pakāpeniski, piektdien ārkārtas sēdē vienojās ministri.

Piektdien ārkārtas sēdē ministri diskutēja par veidu, kādā līdz šim valdība lēmusi par ierobežojumu ieviešanu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Sēdes laikā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pauda bažas, ka valdība lēmumus par konkrētu rīcību Covid-19 ierobežošanā, iespējams, pieņem novēloti, jo lēmumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem "iet nopakaļ notikumiem un netiek tiem priekšā".

Kariņš vēlējās zināt, vai Veselības ministrijas (VM) piedāvātie pulcēšanas ierobežojumi ir gana radikāls un situācijai atbilstošs solis. Premjers aicināja vērtēt iespēju paredzēt vēl stingrākus pulcēšanās ierobežojumus.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) pievienojās teiktajam, norādot uz prognozējamības trūkumu valdības lēmumu pieņemšanā. Ministrs atzina, ka valdība šonedēļ jau lēma par jauniem ierobežojumiem, bet pēc trim dienām tiek pieņemti jauni lēmumi. Piemēram, par sejas masku obligātu valkāšanu publiskās vietās Ģirģens rosināja noteikumos paredzēt, ka pilnīgi visiem cilvēkiem iekštelpās būtu obligāti jālieto sejas maskas.

Savukārt Kariņš rosināja apsvērt iespēju uzlikt par pienākumu visiem skolotājiem stundu laikā vilkt sejas maskas. Epidemiologs Jurijs Perevoščikovs gan norādīja, ka skolās inficēšanās lielākoties notiek skolotāju starpā, nevis skolotājs inficē skolēnus. Tāpat eksperts atzina, ka skolotājiem ir tā priekšrocība ievērot no skolēniem divu metru distanci.

Izglītības un zinātnes ministre Ilze Šuplinska (JKP) piebilda, ka skolotājiem vadīt stundu maskā būtu ļoti apgrūtinoši.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) aicināja nemainīt līdzšinējo valdības lēmumu pieņemšanas praksi, proti, arī turpmāk lēmumi par Covid-19 ierobežojošiem pasākumiem būtu pieņemami pakāpeniski, ņemot vērā konkrēto epidemioloģisko situāciju.

Arī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja uz divām alternatīvām lēmumu pieņemšanas procesā - vai nu lēmumus pieņemt pakāpeniski kā līdz šim vai "noraut stopkrānu".

"Ja ir pārliecība, ka jārauj "stopkrāns", to var rosināt, tomēr VM līdz šim ir praktizējusi pakāpenisku ierobežojumu ieviešanu, kas izriet no Latvijai specifiskām infekcijas izplatības tendencēm," skaidroja Viņķele.

Veselības ministre informēja, ka jau patlaban valdība ir pieņēmusi lēmumus par ierobežojošiem pasākumiem, kas būs spēkā līdz šī gada beigām. Viņa pieļāva, ka gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija neuzlabosies, tad var tikt sperti nākamie intervences soļi, kas nozīmētu ieviest līdzīgus ierobežojumus kā pavasarī, piemēram, ierobežojot lielveikalu darba laiku, vai arī nosakot ierobežojumus sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) pauda atbalstu VM piedāvātajiem ierobežojumiem, vienlaikus norādot, ka būtu lietderīgi īstenot plašāku sabiedrības informēšanas kampaņu par masku lietošanas nepieciešamību un prasību ievērot distanci.

Jau ziņots, ka, turpinoties straujam saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, tiks samazināts pieļaujamais cilvēku skaits privātos un publiskos pasākumos, kā arī būs plašāk jālieto sejas maskas, piektdien lēma valdība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas