Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdība dod zaļo gaismu līdz 52,5 miljonu eiro vērtam Rīgas ātrās palīdzības auto iepirkumam

Valdība otrdien ļāva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) uzņemties ilgtermiņa saistības, sākot no nākamā gada pavasara Rīgas reģiona vajadzībām operatīvo transportu nomāt no privātkomersanta, nepārsniedzot 52,5 miljonus eiro.

Līgums būs slēdzams uz septiņiem gadiem par operatīvā medicīniskā transporta un tā vadītāju nodrošināšanu.

Kopš 2010.gada Rīgas reģionālā centra operatīvo medicīnisko transportu un to autovadītājus nodrošina uzņēmums Rīgas Sanitārā transporta autobāze. Tomēr līgums beigsies 2015.gada aprīlī, un, lai nodrošinātu NMPD darba nepārtrauktību, savlaicīgi jāveic jauns iepirkums, norāda Veselības ministrijas (VM) pārstāvji.

Šobrīd NMPD noslēdzis līgumu par minēto pakalpojumu sniegšanu uz pieciem gadiem. Tomēr VM pārstāvji aprēķinājuši, ka saimnieciski izdevīgāk būtu slēgt līgumu uz septiņiem gadiem, tas palielinātu interesi par ārpakalpojuma sniegšanu, tādējādi NMPD varētu saņemt izdevīgāko pakalpojuma cenu. Tāpat septiņi gadi ir NMPD noteiktais operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu darbības termiņš, pēc kura tie būtu jānomaina ar jauniem.

Plānots, ka NMPD iepirks 23 automašīnas un tam izmantos Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus, savukārt tās automašīnas, kurām ERAF līdzekļu nepietiks, nodrošinās ārpakalpojumu sniedzējs. 

Tomēr pret ātrās palīdzības automašīnu nomāšanu no privāta komersanta iebildis Pārresoru koordinācijas centrs, kura vadītājs Pēteris Vilks arī otrdien valdības sēdē uzsvēra, ka šādam iepirkumam trūkst ekonomiskais pamatojums, tāpēc lietderīgāk būtu uz diviem gadiem paildzināt esošo līgumu ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi un pēcāk neatliekamās palīdzības transporta saimniecību nodot valsts atbildībā. 

Rīgas reģionālajā centrā strādā 76 NMPD brigādes, un Veselības ministrija norādījusi, ka dienesta rīcībā neesot pietiekamu resursu, lai saviem spēkiem pēc līguma beigām nodrošinātu Rīgas reģionālo centru ar atbilstošiem transportlīdzekļiem un autovadītājiem. 

Plānots, ka ārpakalpojuma nodrošināšana 2015.gadā maksās 4,8 miljonus eiro, savukārt no 2016.gada līdz 2021.gadam - 7,5 miljonus eiro gadā, bet 2022.gadā - 2,5 miljonus eiro. Piemēram, šogad šī pakalpojuma nodrošināšanai valsts budžetā paredzēti 7,5 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas